hren

Vođenje brige o uređenju područja mjesnog odbora, provođenje manjih komunalnih akcija, rješavanje pjedinih problema u svakodnevici građana te povezivanje građana s Gradskim vijećem, gradonačelnikom i gradskim upravnim odjelima, neke su od zadaća vijeća mjesnih odbora ili jednostavnije rečeno rad na terenu u svrhu poboljšanja kvalitete života stanovnika pojedinog područja. Neki od vijeća mjesnih odbora te zadaće i svoje postojanje opravdavaju više, neki manje, a nastojali smo ovom prilikom doznati što su u zadnjem razdoblju uradili članovi Vijeća mjesnog odbora u Kaštel Novom. 

Dio potrošača električne energije u ulici Mila gora u Kaštel Gomilici, u ponedjeljak 25. siječnja, u vremenu od 9 do 11 sati, privremeno će biti isključeni iz elektro mreže.

Tijekom zadnja  24 sata zabilježena su 352 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2996, izvijestio je nacionalni Stožer Civilne zaštite. U bolnici „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu preminuo 1je 1-godišnjak s Covid infekcijom.

Nakon kratkog izleta u proljeće, danas se vraćamo zimskim uvjetima koji će potrajati veći dio idućeg tjedna. No, nažalost, vremenskim oscilacijama tu nije kraj, čini se već krajem krajem siječnja idemo ponovno na dvoznamenkaste Celzijuse.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je da je od ukupno 528 obrađenih testova danas 78 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju, a preminule su tri osobe koje su bile pozitivne na novi koronavirus.

Prema najavama iz Vodovoda i kanalizacije Split, ovog ponedjeljka, 25. siječnja, zbog radova na vodoopskrbnoj mreži te radova na aglomeraciji, privremeno će biti prekinuta opskrba vodom za stanovnike pojedinih dijelova Kaštel Sućurca i Kaštel Novog.

Umirovljenici i nezaposleni, koji su ostvarili pravo na gradsku božićnicu u vidu bona, a istu nisu do sada preuzeli, to mogu učiniti još samo u tjednu koji je pred nama, i to do petka, 29. siječnja.

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Kaštelima, održat će se u utorak, 26. siječnja, u prostoru gimnazije u Kaštel Novom, a organizator darivanja je Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela.

Iako dio učenika nastavu prati on line, to nije umanjilo njihovu kreativnost i stvaralaštvo pa će se gradska smotra Lidrano održati i ove godine i to 12. Veljače, a domaćin je škola Bijaći u Kaštel Novom.
Lidrano je  smotra literarnog izričaja, samostalnih novinarskih radova te pojedinačnih scenskih nastupa. Radove, koji će predstavljati pojedine škole i učenike odabiru njihovi nastavnici – mentori, a o pristiglim radovima odlučivat će prosudbena povjerenstva, na organiziranim okruglim stolovima.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 461 obrađenog testa danas je 81 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju.

U zadnja 24 sata na području Hrvatske testirano je 4 872 građana te je zabilježeno  599 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. U ovom trenutku broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj iznosi ukupno 3 232 osobe.

U HRVATSKOJ DO SADA PRIKUPILI 1,3 MILIJUNA KUNA
Članovi Rotary kluba Kaštela uključili su se u humanitarnu akciju stipendiranja učenika srednjih škola na potresom pogođenom području „Rotary za budućnost“, kojom će se osigurati stipendije za 250 korisnika.

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim je službenim stranicama objavilo upozorenje i savjet građanima, a zbog više prijava o pokušajima novih internetskih prijevara.

ONAJ U LUKŠIĆU JOŠ NIJE DOBIO GRAĐEVINSKU DOZVOLU
Iako je planirano da će izgradnja pješačkih nathodnika na magistralnoj cesti biti gotova do početka prosinca, iz Hrvatskih cesta su potvrdili da se poslovi na izgradnji produžuju za tri mjeseca i to na dvije lokacije u Kaštel Gomilici i Kaštel Starom. Izgradnja trećeg nathodnika, onog u Kaštel Lukšiću nije ni počela jer je postupak na sudu.

Tijekom 2020.godine na području Splitsko-dalmatinske županije evidentirano je ukupno 2295 prometnih nesreća što je za 12% manje od 2019.godine (2621 u 2019 godine).
Smrtno je stradalo 25 osoba što je 25% manje nego 2019. kada je smrtno stradala 31 osoba, teško tjelesno ozlijeđenih bilo je 292, što je za 5% manje u odnosu na 2019.godine (308), a lakše su tjelesno ozlijeđene 888 osobe što je za 23% manje u odnosu na  2019.godinu (1164).

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 430 obrađenih testova danas je 70 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 28, Kaštela 8,  Makarske 6, Omiša 4, Solina 3, Starog Grada 1, Trilja 1, Trogira 1, Vrgorca 1, Dicma 1, Dugopolja 1, Jelse 2, Marine 1,  Okruga 1, Otoka 2, Podbablja 1, Podgore 1, Podstrane 3, Prološca 2, Selca 1 i Šestanovca 1 osoba. 

U posljednja 24 sata zabilježena su 643 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3321. Među njima je 1518 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 145 pacijenata.

Ministar obrane Mario Banožić ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sudjelovat će danas na obilježavanju 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93.

ZA LITERARNE, LIKOVNE I FILMSKE RADOVE
Gradska knjižnica Kaštela i ove je godina raspisala natječaj „Kaštelanske štorije“, na koji zainteresirani sudionici mogu poslati svoje literarne, likovne i filmske radove, na temu Kaštela i života u Kaštelima. A proglašenje najboljih održat će se početkom ožujka povodom Dana grada Kaštela.

Ovog petka, 22. siječnja, potrošačima u Zadarskoj ulici u Kaštel Starom, privremeno će biti prekinuta opskrba električnom energijom i to u vremenu od 9 do 13 sati.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij