hren

putalj mala

U ORGANIZACIJI SAU PUTALJ
Na rivi u Kaštel Sućurcu u subotu prijepodne okupio se popriličan broj građana koji su sudjelovati u Mašogradskoj jeseni, bilo da su htjeli uživati u bogatom glazbeno – scenskom programu ili da su kupovinom na organiziranom humanitarnom buvljaku htjeli pomoći potrebitima.

Opširnije...

covid kastela

U ŽUPANIJI 418 NOVIH SLUČAJEVA, 90 ŽARAŽENIH U BOLNICI
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1007 obrađenih testova danas je 418 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije ženske osobe stare 77 i 82 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

Opširnije...

covid test1

Prema današnjem izvješću nacionalnog Stožera u posljednja 24 sata zabilježeno je 3.585 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 17.319. Među njima je 1.033 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 128 pacijenata. Preminulo je 25 osoba.

Opširnije...

albanski mala

Devetnaest učenika OŠ Bijaći u Kaštel Novom od ove školske godine imate će albanski jezik kao izborni predmet, a tim povodom u petak je tijekom popodneva u školi obilježen simbolični početak nastave tog premeta. Učenicima su podijeljene knjige i upoznali su budućeg nastavnika, profesora albanskoj jezika Vesela Lekaja. Uz ravnateljicu škole Jadransku Šošić na događanju su sudjelovali Milajim Šukaj predsjednik Zajednice Albanaca Splitsko-dalmatinske županije, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić te u ime Grada gradonačelnikov savjetnik Mate Barun.

Opširnije...

njemacka

Njemačka je svrstala Hrvatsku među zemlje visokog epidemiološkog rizika što znači da će osobe koje nisu cijepljene ili nisu preboljele koronavirus morati u desetodnevnu samoizolaciju u dolasku iz Hrvatske, priopćio je u petak državni Epidemiološki institut Robert Koch.

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 930 obrađenih testova danas su 324 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 165, Hvara 1, Imotskog 6, Kaštela 24, Makarske 5, Omiša 28, Sinja 7, Solina 15, Starog Grada 2, Supetra 1, Trilja 4, Visa 1, Vrgorca 9, Vrlike 4, Baške Vode 1, Dugog Rata 4, Dugopolja 1, Hrvaca 1, Jelse 15, Klisa 3, Lovreća 1, Otoka 1, Podgore 2, Podstrane 9, Primorskog Doca 2, Prološca 3, Runovića 1, Šestanovca 1, Šolte 2, Tučepi 1, Zmijavaca 3 i Ciste Provo 1 osoba.

Opširnije...

sucurac

ZABAVA S HUMANTARNOM NOTOM
Ove subote, 23. listopada, SAU Putalj organizira još jednu Mašogradska jesen s bogatim kulturno- zabavnim programom i organiziranim buvljakom, koja će se održati na rivi u Kaštel Sućurcu, s početkom u 11 sati.

Opširnije...

policija promet

Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici će na području PU splitsko-dalmatinske  provoditi  nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti.

Opširnije...

covid test1

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3.258 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.300. Među njima je 997 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 135 pacijenata.

Opširnije...

lecevica

Nakon što smo nedavno pomogli pronaći vlasnika ljubavnog pisma napisanog prije 40 godina, danas krećemo u jednu novu potragu, kako bi pomogli jednoj Australki hrvatskih korijena, za potrebe knjige koju piše, da više sazna o pojedinim članovima svoje obitelji, koji su na prostoru Kaštelanske zagore, Kaštela i Splita živjeli prije više od 80 godina.

Opširnije...

vlak radun

KRAJ 2022. GODINE ROK ZA REKONSTRUKCIJU ŽELJEZNIČKOG MOSTA U KAMBELOVCU
Predstavnici Grada, članovi mjesnih odbora i mediji na poticaj i zahtjev građana Kaštela dugi niz godina traže od nadležnih iz Hrvatskih željeznica da poduzmu određene nužne korake kako bi se pružni prijelazi rekonstruirali i modernizirali te kako bi se uredila i postavila nova stajališta. No, uglavnom su obećanja ludom radovanja.

Opširnije...

tomislav suta mala

Projekt Aglomeracije Kaštela – Trogir na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže, najveći je projekt na komunalnoj infrastrukturi na ovom području. Ukupno je vrijedan 1,4 milijarde kuna, od čega je iz EU fondova pokriveno 70 posto, iz Hrvatskih voda 24 posto i 6 posto iz lokalne komponente Vodovoda i kanalizacije. O statusu radova koji se kroz projekt provode na području Kaštela pred vijećnicima su na sjednici Gradskog vijeća govorili direktor VIK-a Tomislav Šuta i voditelj projekta u Kaštelima Vedran Marketić.

Opširnije...

bijaci

Učenici OŠ Bijaći u Kaštel Novom od sada će imati priliku učiti albanski jezik i kulturu prema modelu C, najavljeno je iz škole, te će u petak, 22. listopada u 17 sati biti simbolično obilježavanje početka učenja tog jezika. Nastava će se održavati na temelju suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja RH. 

Opširnije...

radovi na cesti

Tvrtka Strabag obavještava stanovnike da idućih dana započinju radove na kolektorima u Kaštel Novom i Kaštel Kambelovcu.

Opširnije...

covid test

PREMUNULE SU DVIJE OSOBE
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 930 obrađenih testova danas su 324 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju.

Opširnije...

bozicnice

DODJELA U PROSINCU
Kaštelanski vijećnici na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, u skladu s praksom proteklih godina, donijeli su odluku da se roditeljima i udovicama poginulih hrvatskih branitelja, a u povodu ovogodišnjih božićnih blagdana, dodjeli jednokratna novčana pomoć, a dijelu umirovljenika i nezaposlenih uruče poklon bonovi.

Opširnije...

dorucak apartman

Vlada je u četvrtak utvrdila prijedloge izmjena zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, a među izmjenama je produljenje roka valjanosti privremenih dozvola za objekte zbog legalizacije, kao i omogućavanje svim iznajmljivačima usluživanja doručka.

Opširnije...

policija promet

Danas, 21. listopada 2021. godine  od 14 do 18 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se akcija u prometu "Pješak", koja će osim na prekršaje koje čine pješaci, biti usmjerena i na prekršaje koje vozači čine na štetu pješaka.

Opširnije...

beros presica

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su novozaražene 3053 osobe, što je porast od 56 posto u odnosu na prošlu srijedu, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš  na današnjoj sjednici Vlade.

Opširnije...

mala

- Moje ime je Tomica Kristić, ja sam putnik putopisac i pričat ću vam o svojem putovanju koje je započelo 2015. godine kada sam odlučio otići na drugi kraj svijeta. Krenuo sam iz Hrvatske i završio na Novom Zelandu. Putovanje je trajalo tri godine i devet mjeseci. Tom prilikom sam autostopom prešao 40 tisuća kilometara, kroz 25 zemalja i tri kontinenta sa budžetom od 10 tisuća kuna – kazao je Kristić na sinoćnjem multimedijalnom predstavljanju svoje knjige Putovanje u Međuzemlju.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij