hren

PARTNER U ZAJEDNICI
Svih jedanaest gradskih vrtića s području Kaštela početkom tjedna  otvorili su svoja vrata za jaslične i vrtićke programe te se sukladno preporukama HZJZ-a zbog koronavirusa trebaju pridržavati određenih mjera za što im je, između ostalog, potrebna velika količina dezinfekcijskih sredstava te zaštitnih maski za sve odgojitelje i druge djelatnike. U toj potrebi, njihov rad će olakšati današnja Cemexova donacija koja je ujedno prva donacija zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava DV Kaštela.

Podsjetimo, ovaj tjedan u svih jedanaest kuća DV Kaštela prijavljeno je svega 50 djece za boravak u vrtiću, dok je za sljedeći tjedan anketom roditelja prijavljeno 75 djece. Prema riječima ravnateljice Vučice, kako polako popušta strah kod roditelja, nada se da će početkom lipnja u vrtićima biti puno veći broj djece, što je, kako je kazala, iznimno raduje.

- S obzirom da smo startali s radom 11. svibnja i to sve naše kuće Dječjeg vrtića Kaštela, zbog naših potreba, osjetili smo da bi nam trebalo više svih sredstava da bi zaštitili naše odgojitelje i djecu, pa smo se obratili Cemexu i velikodušno su nam izašli u susret. Danas smo dobili tu donaciju, sretni smo  jer ih možemo podijeliti po našim kućama i tako biti sigurni – kazala je ravnateljica Ivanka Vučica prilikom preuzimanja donacije koja je organizirana u četvrtak u vrtiću Maslina u Kaštel Štafiliću.

Pakete donacije u ime tvrtke Cemex podijelila je predstavnica Cemexa Marina Ostojić, koja je tom prilikom istaknula kako se nada da će im na ovaj način bar malo olakšati rad.

- Kako nastojimo naše radnike zaštiti i omogućiti im normalan rad u uvjetima poslovanja tako se trudimo prepoznati potrebe lokalne zajednice i izaći u susret gdje možemo, omogućiti što normalniji povratak u život u ovim uvjetima u kojima sada moramo funkcionirati. U razgovoru sa Stožerom civilne zaštite grada Kaštela i sa Upravom vrtića doznali smo koje su to potrebe i evo ja se nadam da smo im bar malo olakšali rad sa donacijom – kazala je Marina Ostojić predstavnica Cemexa.

U ime Gradske uprave, osnivača Dječjeg vrtića Kaštela, tvrtki Cemex na ovoj donaciji se zahvalio i dogradonačelnik Grgica Benutić, istaknuvši Cemex kao partnera u zajednici koji se dokazao dosadašnjim akcijama i donacijama u kojima su zajedno sudjelovali.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij