hren

Projektne aktivnosti javnozdravstvenog projekta Pretežno vedro s ciljem emocionalnog opismenjavanja djece i mladih provele su se u Mjesecu mentalnog zdravlja tijekom online školskih natjecanja za koje su se prijavile 22 škole iz splitsko-dalmatinske županije.

Od toga je 15 škola uspješno  završilo natjecanje na školskoj razini sa 530 učenika 6. razreda, te odigralo edukativnu igru u  protekla dva tjedna više od tisuću puta, među njima bili su i učenici OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca.

- Nakon prošlogodišnjeg sudjelovanja u ulozi promatrača, ove školske godine naša škola postala je aktivni sudionik projekta Pretežno vedro u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Cilj ovoga projekta je emocionalno opismenjavanje učenika te zaštita i unaprjeđenje njihovoga mentalnog zdravlja, a ciljana skupina su učenici šestih razreda osnovne škole – kažu iz OŠ kneza Mislava.

Iz škole ističu, kako su se njihovi učenici pokazali izvrsni u emocionalnoj pismenosti na školskom natjecanju.

- Šest učenica koje su ostvarile najbolje rezultate, plasirale su se kao predstavnice naše škole na međuškolsko natjecanje u kojem je sudjelovalo deset osnovnih škola. Četvrto međuškolsko natjecanje iz emocionalne pismenosti sastojalo se od grupnog i individualnog dijela natjecanja, a organizirano je u virtualnom okruženju zbog poštivanja epidemioloških mjera. U grupnom natjecanju zasluženo su pobijedili učenici OŠ Trilj - PŠ Košute, a u individualnom natjecanju učenik OŠ Manuš. Čestitamo pobjednicima i svim sudionicima, a našim učenicama zahvaljujemo na aktivnom sudjelovanju i uloženom trudu – navode iz sućuračke škole.

Dodajmo, kako je u procesnim aktivnostima sudjelovalo 30-ak mentora stručnih suradnika u osnovnim školama na području naše županije  ali i nastavnika predmetne nastave. Deset škola sa najvećim brojem bodova na grupnoj razini natjecanja nastavilo je aktivnosti na 4. međuškolskom natjecanju iz emocionalne pismenosti, koje je i ove godine centralni događaj Mjeseca borbe protiv ovisnosti kao i protekle četiri godine.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij