hren
 

Prema prognostičkim modelima pojava pijavica moguća je i u sljedećim danima

Ima li ičeg bolje nego spojiti praznike s vikendom i onda imati mini godišnji odmor? Mnogi će reći kako je to jedna od najboljih stvari za napraviti. Međutim, godina koja tek dolazi predstavlja izazov koji ni najbolji u Hrvatskoj neće moći nadići.

Danas između pet kandidata biraju nasljednika Davora Bernardića
SDP-ovci s kojima smo posljednjih dana razgovarali vjeruju kako nitko od kandidata u prvom krugu neće dobiti više od 50 posto glasova i da će se novi predsjednik stranke birati u drugom krugu.

Usprkos kiši Splićani su se okupili u velikom broju podržati humanitarnu akciju za Doris Matošić, mladu Hajdukovu sportsku psihologinju, teško bolesnu, koja se bori s karcinomom.

Od pokretanja usluge e-Blokade za građane (travanj 2020.) do danas, ukupno je 16.454 građana koji su se barem jednom prijavili u aplikaciju e-Blokade putem e-Građani.

Vojni transportni zrakoplov Antonov An-26 srušio se u petak navečer u sjeveroistočnoj ukrajinskoj regiji Harkiv, potvrdila je ukrajinska vojska, javljaju strani mediji, prenosi Jutarnji list.

U svom domu u Splitu, u krugu obitelji, u 93. godini preminuo je profesor emeritus Borben Uglešić.

MALA tvrtka donedavnog šefa Janafa uhićenog u korupcijskoj aferi, Dragana Kovačevića, pod nazivom Finkor, nema zaposlenih. Ima male prihode i povremeno vrlo skromnu dobit, ali zato u svom vlasništvu ima čak tri stana, doznaju Index istrage.

Glavni projekt Bajamontuše trebao biti gotov 60 dana nakon potpisivanja ugovora

MINISTAR FUCHS PRESJEKAO VRPCU
U nazočnosti ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa, rektora prof.dr.sc. Dragana Ljutića, ravnatelja Studentskog centra Ivana Žižića, prorektora, članova Senata te drugih uvaženih gosta, danas je svečano otvoren Studentski dom 'Bruno Bušić'.

Državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Zrinušić izjavio je u petak kako će se zbog pandemije koronavirusa popis stanovništva iduće godine odvijati nešto složenije od ranijih popisa, a na njemu će biti angažirano oko 10 tisuća ljudi.

NEDOSLIJEDNOST ILI...
Premijeri Slovenije i Austrije nedavno su planinarili, a unatoč neugodnim brojkama oboljelih, još ne uvode stroge mjere ograničenja

PROJEKCIJE ZA TRI GODINE
Vlada je objavila gospodarsku prognozu za iduće tri godine. Zaradit ćemo manje, a trošiti više. Nakon naglog pada BDP-a, u Vladi tvrde kako stiže oporavak.

Na Svjetski dan pomorstva – 24. rujna, Nautilus federacija koja okuplja 22 pomorska sindikata iz cijelog svijeta, uključujući i Sindikat pomoraca Hrvatske, priopćila je kako se pomorcima, zadržavajući ih na brodu dulje od 11 mjeseci, uskraćuju temeljna ljudska prava. Nemogućnost pravovremenog odlaska kući ili dolaska na brod, koja već predugo traje, dovodi do humanitarne krize koja se mora zaustaviti.

ZBOG osjetnog porasta broja novih infekcija koronavirusom, savezna vlada u Berlinu je u srijedu navečer (23. 9.) proglasila više regija u 11 članica EU rizičnima i preporučila njemačkim građanima da odustanu od putovanja koja nisu doista nužna, piše Deutsche Welle.

Fina je 18. travnja ove godine zastala s provedbom ovrha na temelju dopune Zakona o provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima, a Vlada je sredinom srpnja za još tri mjeseca odnosno do 18. listopada produljila rok trajanja posebnih okolnosti koji se odnosi na zastoj u provedbi ovrhe.

KAD ISTEKNE MANDAT
Saborsko Mandatno- imunitetno povjerenstvo (MIP) nije u četvrtak dalo suglasnost za ukidanje zastupničkog imuniteta zastupniku Mosta nezavisnih lista Nikoli Grmoji, na prijedlog zagrebačkog Općinskog suda, radi nastavka kaznenog postupka vezano uz tužbu Ranka Ostojića (SDP) za klevetu

VELIKI INTERES
U hrvatske ljekarne, dosta ranije nego prethodnih godina, došlo je cjepivo protiv gripe Influvac, no količine su minimalne i brzo se rasprodaju. Samo 15 komada dobila je jedna zagrebačka Gradska ljekarna u širem centru grada, dok iz jedne privatne ljekarne u Splitu poručuju da su odmah prodali svih 10 doza, koliko im je isporučeno. 'Rasporedili su na sve nas, pa je svatko dobio po nešto. Pitajte dalje, možda još netko negdje ima', upućuje splitska ljekarnica

Više od tisuću ugostitelja iz cijele Dalmacije danas je s početkom u 11 sati i 56 minuta, u sklopu akcije „4 do 12“, na sat vremena prestalo posluživati goste u svojim objektima kako bi upozorili na teško stanje u kojem se našla njihova struka. Akciju su inicirali iz Nacionalne udruge ugostitelja i Udruženja ugostitelja Split, ali se proširila na Zadar, Šibenik, Dubrovnik i druge dalmatinske gradove i mjesta te je u potpunosti uspjela.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović u četvrtak je ustvrdio da je odluka temeljem kojeg će se članka Ustava donijeti mjere za suzbijanje pandemije u isključivoj domeni Hrvatskog sabora te da je Stožer civilne zaštite neosporno tijelo izvršne vlasti koje djeluje pod nadzorom Vlade

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij