meso

POSLJEDNJI udarac na standard građana najavljuju mesari. Neki su već nakon nove godine poskupjeli cijene mesa, a šef sekcije mesara Alan Prežec Indexu je rekao da se očekuje kako će cijene mesa narasti i do 30 posto.To se očekuje u narednom razdoblju.

Opširnije...

mala orient

Jedan od najpoznatijih i najluksuznijih vlakova, koji je mnogo puta poslužio kao mjesto radnje u brojnim književnim i filmskim djelima, od iduće će godine ponovno voziti europskim željeznicama. Vraća se Orient Express u nešto izmijenjenom izdanju, a jedna od njegovih postaja biti će i Grad Split. 

Opširnije...

covid potvrde1

Prije dva dana na snagu je stupila nova odluka Stožera kojom se za neke državne i javne firme ukida obveza covid-potvrda.

Opširnije...

milanovic crnalista

Špijuni, svećenici, tužitelji, novinari, krivi i nedužni jednako, prokazani su kao proruski kolaboracionisti na ukrajinskoj internetskoj crnoj listi.

Opširnije...

bozinovic mala

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je četvrtak da će, ako ne dođe do promjene situacije u vezi pandemije koronavirusa, epidemiološke mjere biti produljene do kraja veljače.

Opširnije...

koronakarta2

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu koronakartu Gotovo cijela Europa nalazi se u istoj, tamnocrvenoj boji, izuzev manjih područja u dvijema državama

Opširnije...

brzi test2

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uskoro će školama proslijediti obavijesti o planu testiranja učenika osnovnih i srednjih škola, piše u četvrtak Jutarnji list.

Opširnije...

eu kovanice

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je najavu za četiri poziva koji će se financirati u 2022. godini. Vrijednost četiri poziva iznosi 108 milijuna kuna i to je iznos koji je osiguran za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Opširnije...

auschwitz

27. siječnja obilježava se kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Dan kada je Crvena armija 27. siječnja 1945. godine oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj Ujedinjeni narodi su, donošenjem Rezolucije o danu sjećanja na holokaust 2005. godine, proglasili danom sjećanja na sve žrtve holokausta.

Opširnije...

corona italija

Italija će od 1. veljače ublažiti restrikcije za sve posjetitelje iz Europske unije, objavilo je u srijedu talijansko ministarstvo zdravlja.

Opširnije...

nato2

NATO je u srijedu poslao Rusiji pisani odgovor na njezine zahtjeve i poručio da se sigurnosna kriza u Europi može riješiti kroz dijalog i diplomaciju.

Opširnije...

covid potvrde2

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) pojasnio je u srijedu dopunjenu odluku o sigurnosnim mjerama u zdravstvu istaknuvši da se njome ne mijenja broj osoba koje su dužne imati covid potvrdu, te da one, kao i do sada, nisu obavezne u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i hitnoj medicini. 

Opširnije...

danska

Danska planira ukinuti sva preostala ograničenja protiv covida-19 sljedeći tjedan, nakon slične najave u Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj proteklog tjedna, unatoč visokim brojkama zaraženih omikronom u Europi.

Opširnije...

maska ucionica

S obzirom na velik broj učenika u samoizolaciji, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razrađuje model ukidanja samoizolacije u školama, po kojemu bi kod kuće ostajali samo zaraženi učenici, dok bi ostali išli u školu uz uvjet da kod kuće redovito provede samotestiranje.

Opširnije...

malenica

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica povlači potez nakon kojega bi trebalo postati nemoguće da se sudski postupci razvlače unedogled, a parnice traju po dva i tri desetljeća, piše današnji Jutarnji list.

Opširnije...

eno gastro

PROMOCIJA ENOGASTRONOMIJE I PODIZANJE KVALITETE TURIZMA
Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje evente namijenjene HoReCa sektoru - ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima. Organizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato sa svojim vrhunskim govornicima već šestu godinu zaredom ovu vrlo lijepu priču „pričaju” diljem Hrvatske i do sada su „ispričali” tj. organizirali 22 vrlo lijepa eventa u raznim destinacijama kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Vodice, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Makarska, Opatija i Novalja.

Opširnije...

testiranje djeca

Velik broj razreda je sve češće u izolaciji, školom na daljinu nije zadovoljan nitko pa bi uskoro roditelji mogli dobiti brzi test svaki tjedan. Na taj način, djeca više ne bi morala u samoizolaciju.

Opširnije...

covid potvrda

EUROPSKO vijeće danas je usvojilo preporuku o koordiniranom pristupu za olakšavanje sigurnog, slobodnog kretanja tijekom pandemije covida-19. 

Opširnije...

drzavne nekretnine

Frka oko stana Zvonimira Frke Petešića u centru Zagreba otvorila je Pandorinu kutiju o poslovanju tvrtke Državne nekretnine. Bivša zaposlenica kaže da je dobila otkaz jer je ukazivala na nepravilnosti u toj firmi.

Opširnije...

biden

Čelnici zapadnih zemalja u utorak su pojačali pripreme za moguću rusku vojnu akciju u Ukrajini, dok se odvijaju pregovori o zalihama energenata, a američki predsjednik Joe Biden prijeti da će razmotriti uvođenje izravnih sankcija ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada