novak mala

U kuli Top u Kaštel Sućurcu u petak, 28. siječnja u 17 sati otvorit će se samostalna  izložba Ane Novak. Izložba je organizirana u sklopu projekta Olimpijada Kulture koji se u Kaštelima provodi posljednja dva mjeseca u okviru kojeg su se organizirala razna događanja.

Opširnije...

noc muzeja

Uz prigodnu temu "Muzeji - između stvarnog i digitalnog" održat će se ovogodišnja, sedamnaesta po redu Noć muzeja i to u petak, 28. siječnja u uvjetima sličnima prošlogodišnjima, dijelom online, a dijelom „uživo“. Uz nešto malo manje od dvjestotinjak baštinskih, obrazovnih, znanstvenih i vjerskih institucija i u ovogodišnjoj Noći muzeja sa svojim programom sudjelovat će Muzej Grada Kaštela.

Opširnije...

uskocko gnijezdo mala

U ORGANIZACIJI GRADSKE KNJIŽNICE KAŠTELA
U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću danas je predstavljen povijesni roman Uskočko gnijezdo autora Ante Brčića koji je proglašen najboljim neobjavljenim hrvatskim povijesnim romanom na natječaju pod nazivom „Knez Trpimir“ Gradske knjižnice Kaštela. Uz ravnateljicu knjižnice i inicijatoricu natječaja Renatu Dobrić na predstavljanju su sudjelovali autor romana Ante Brčić  te lektor i recenzent romana Rudolf Ćurković.

Opširnije...

knjiznica natjecaj

„PINKA SMIJA“
Gradska knjižnica Kaštela produžuje rok za slanje priča na natječaj za najbolju kratku humorističnu priču, odnosno glendu,batudu ili istinitu anegdotu iz života na hrvatskom standardnom jeziku ili na čakavštini.

Opširnije...

tz mala

POVODOM MEĐUNARODNOG PRIZNANJA HRVATSKE
Besplatan turistički obilazak pojedinih kulturnih znamenitosti Kaštel Lukšića, prvenstveno vezanih uz ljubavni par Miljenka i Dobrilu, danas je održan u sklopu projekta Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske „Upoznaj svoju zemlju“. Obilazak je organizirala Turistička zajednica grada Kaštela u suradnji s turističkim vodičem Natašom Birčić.

Opširnije...

 izlozba  mala

U sklopu projekta Olimpijada kulture Kaštela jučer je tijekom popodneva u kuli Top u Kaštel Sućurcu otvorena samostalna izložba prof. povijesti umjetnosti Marije Mišetić. Izložbu, koja se može pogledati do 28.siječnja, otvorila je u ime organizatora Antonija Matas.

Opširnije...

kastela tz subota

OVE SUBOTE U LUKŠIĆU
Turistička zajednica grada Kaštela u suradnji s turističkim vodičem Natašom Birčić, nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije, uključila se u projekt Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske „Upoznaj svoju zemlju“ te tom prigodom, u subotu 15. Siječnja, organiziraju besplatan turistički obilazak pojedinih kaštelanskih kulturnih znamenitosti.

Opširnije...

ok kastela

U programu Olimpijade kulture danas će se, u petak  14. siječnja, u kuli na Glavici u Kaštel Sućurcu, poznatijoj kao kula Top, upriličiti otvaranje izložbe likovnih radova Marije Mišetić. Otvaranje izložbe bit će u 17 sati.

Opširnije...

storije

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom „Kaštelanske štorije 2022.“. Natječaj je otvoren od do 12. veljače 2022. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.

Opširnije...

senka bulic

Prema programu javnih potreba u kulturi Grada Kaštela za 2022. godinu, u proračunu za financiranje promicanja kulture planirano je ukupno 8.860.200,00 kuna.

Opširnije...

kastela art mala

Prvog radnog dana ove godine u kuli na Glavici u Kaštel Sućurcu svečano je otvoren treći postav izložbe udruge likovnih amatera Kaštela art, jednog od događanja prve Olimpijade kulture u Kaštelima.

Opširnije...

mala

Hrvatsko glazbeno društvo Zrinski, hrvatsko pjevačko društvo Bijaćka vila i gradski dječji zbor Kaštelanski tići ove su srijede svojim sugrađanima poklonili blagdansku bajku ispričanu zvucima najljepših božićnih pjesama,  na Božićnom koncertu koji se održao u crkvi Gospe od Ružarija u Kaštel Starom.

Opširnije...

rici slike

Ovih dana iz tiska je izašla nova knjiga, zajednički projekt kaštelanskog humoriste, satiričara i književnika Roberta Marića te fotografa i pjesnika Dragana Kovača. Iako je Robert Kaštelanima poznatiji kao književnik, ovaj se put našao u ulozi fotografa, a Dragan, čije smo fotografije mnogo puta prenosili i na stranicama našeg Portala, u ovom se djelu prikazuje kao autor stihova.

Opširnije...

mala

AUTORICA I KUSTOSICA IZLOŽBE MIRELA VUJEVIĆ DUVNJAK

Sto godina nakon prve izložbe u Kaštel Novom akademskog kipara Marina Studina, u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću, sinoć je otvorena izložba ovog kaštelanskog umjetnika pod nazivom Studinova izložba 1921. - 2021. Riječ je o izložbi koja prikazuje djelomičnu rekonstrukciju Studinove izložbe iz 1921. godine s pratećim katalogom. Autorica i kustosica izložbe je Mirela Vujević Duvnjak muzejska savjetnica.

Opširnije...

studinova izlozba

Večeras se u prostorima Muzeja grada Kaštela u kaštelu Vitturi sa početkom u 19.30 sati otvara izložba jednog od najvećih kaštelanskih umjetnika svih vremena – Marina Studina.

Opširnije...

mala

Dio svoje kreativnosti pretočene u zanimljiv nakit izrađen od konca, Trogiranka Mare Rožić ovog je ponedjeljka predstavila na  maloj izložbi u prostoru kule na Glavici u Kaštel Sućurcu, a u sklopu programa prve Olimpijade kulture u Kaštelima.

Opširnije...

mala

Pred sami kraj 2021.godine, članovi Kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula iz Kaštel Kambelovca uz voditeljicu Ljiljanu Garbati organizirali su tradicionalnu završnu večer uz druženje gdje su se predstavili članovima svojih obitelji. Bila je to još jedna prilika da pokažu svoje glumačko umijeće, ali i za druženje sa svojima najmilijima.

Opširnije...

mala

Nakon što su se u prvoj polovini prosinca članovi udruge Kaštela Art javnosti predstavili svojim radovima na temu portreta, u petak je u kuli na Glavici u Kaštel Sućurcu ili kako je pojedinci nazivaju kuli Top, u sklopu Olimpijade kulture otvoren drugi ciklus te izložbe, s likovnim radovima koji prikazuju ljepote pejzaža i cvijeća.

Opširnije...

mala

U izložbenom prostoru Muzeja grada Kaštela u Kaštel Sućurcu otvorena je izložba „Biranj-utvrda i svetište na Kozjaku“. Izložbom su prikazani rezultati arheoloških istraživanja na lokalitetu od 2006. godine, kada su započela istraživanja pod vodstvom dr. sc. Tonča Burića, tadašnjeg kustosa Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika iz Splita.

Opširnije...

albatros nagrada mala

Da su Kaštela neiscrpni rasadnik uspješnih pisaca, pjesnika i drugih koji riječima stvaraju umjetnost, ove je godine dokazala i 18-godišnja učenica Zdravstvene škole u Splitu Filipa Jadrić iz Kaštel Starog, čije je ime upisano kao ime najmlađeg dobitnika književne nagrade Albatros, koju dodjeljuje Pučko otvoreno učilište Velika Gorica.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada