rode mala

DO PODNE UZ KAVU OD PODNE UZ DOMAĆU SPIZU
Od utorka, 3. svibnja u Kaštel Kambelovcu s radom započinje novi bistro pizzerija „RODE“ koju će voditi Ivan Čike, kaštelanski kuhar s bogatim iskustvom. Za sve gurmane, novo mjesto dobre domaće hrane je na adresi Obala kralja Tomislava 1., preko puta stare škole u objektu s pogledom na more, nekadašnjem kafiću „Club F“, koji je prenamijenjen u restoran s dalmatinskim ugođajem.

Kako bi mogli uživati u omiljenoj hrani koja gali nepce, bistro pizzerija RODE će raditi od utorka do nedjelje od 8 do 23 sata, ujedno gosti će imati priliku i najmanji iznos računa platiti karticom. Kuhar Čike će zajedno sa svojim timom jela pripremati i okuse balansirati od 12 sati do kraja radnog vremena i to u novouređenoj, posebno prilagođenoj kuhinji koja jednim dijelom vidljiva gostima objekta koji će imati priliku birati svoje mjesto u jednoj od tri cjeline.

Novouređeni prostor spoj je modernog i tradicionalnog, a u interijeru dominira kamen s rustikalnim namještajem, koji prostoru daje poseban ugođaj i riječ je o centralnom dijelu gdje je smještena kuhinja i šank. Drugi dio prostora je zatvoreni dio u staklu, koji je oplemenjen zidnim tapetama s tradicionalnom tematikom ovog podneblja, a koji će tijekom zime biti prostor za pušače, odnosno „kafićki“ dio te bašta koja će s vremenom u jednom dijelu imati i prostor prilagođen za dječju igru.

U svakom ovom prostoru gosti će moći guštati u spizi bilo da dolaze pojedinačno, u paru ili obiteljski. Objekt je dostupan i gostima koji samo žele guštati u omiljenim pićima. Ujedno je prostor tako koncipiran da je prilagođen za primanje više grupa gostiju koje će imati priliku proslaviti važna događanja poput krštenja, pričesti i krizme, poslovnog ručka ili svečane večere

Kako bi sve bilo besprijekorno glavnu riječ u kuhinji vodit će sam kuhar Čike koji je dugogodišnje iskustvo stekao radeći u restoranima Maslina i Dalmatino u Splitu, konobi Nikola u Stobreču, potom u hotelu Salona Palace u Solinu te u restoranu Marine Kaštela.

rode tekst

Svojom ponudom bit će usmjereni prvenstveno na lokalnu klijentelu te obitelji s djecom. U ponudi će imati razne vrste jela, uz bogate raznolike pizze, imat će  manistre, rižote, meso s gradela, poput ćevapa, burgera, piletine do bifetka, rib-eye steaka. T-bone steaka, ali i slastice.

- Cijene će biti pristupačne i dostupne svima, želja mi je da na ručak ili večeru može doći obitelji, a da prije svega to sebi mogu priuštit. Tako ćemo u ponuditi imati i obilate jumbo pizze promjera 60 cm koja će sa četiri pića koštati svega 120 kuna – kazao je Čike i dodao da se nada kako će otvaranjem njegove pizzerije ovaj dio Kaštela malo živnuti, posebno Kambelovac. U dogledno vrijeme u restoranu će kuhar Čike ugostiti renomirane kolege kako bi pripremali tradicionalna jela određenog podneblja. Ujedno, će se priključiti akcijama u Tjednu restorana koji je tri puta godišnje.

Naglasak na lokalno, nit vodilja je vlasnika ovog restorana, s toga i ne čudi što i naziv objekta ima svoju lokalnu priču. Naime, naziv Rode je potekao iz običajnog govora, u kojem se dragim ljudima jednostavno obraćaš kao najbližima, svome rodu.

A upravo tako, kao rod i prijatelj osjetit će se svatko tko dođe u novi bistro pizzeriju u Kaštel Kambelovcu. Topla atmosfera, dobra spiza i povoljne cijene učinit će da se svatko od gostiju osjeća ugodno kao u svom domu.

 Menu bistra pizzerije Rode možete pogledati OVDJE.  


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)