sah mala

Iznimno lijepe vijesti stigle su u Kaštela iz Hrvatskoh šahovskog saveza, mladi 15-godišnji šahist Marin Grgantov, član kaštelanskog šahovskog kluba „Petar Sedlar – Pepe”, na najnovijoj nacionalnoj rejting listi Hrvatskog šahovskog saveza od 1. svibnja, dostigao je granicu od 2100 rejting bodova čime je stekao titulu majstorskog kandidata.

Ova vijest za one koji prate šahovska zbivanja i nije bila iznenađenje jer je titula majstorskog kandidata rezultat njegovih dosadašnjih uspjeha i vrijednog rada. Marin je inače, trenutno najbolji hrvatski kadet, rođen 2007. godine.

- Kruna je to dugogodišnjeg studioznog i napornog Marinovog rada, što je rezultatski kulminiralo posljednjih mjeseci.
Naime, krajem prošle godine Marin je ostvario odličan rezultat na prvoj ploči kadetske ekipe ŠK „Petar Sedlar – Pepe” čime je značajno doprinio Kaštelanima u osvajanju naslova kadetskih prvaka Hrvatske u šahu, da bi ubrzo nakon toga, početkom siječnja, na otvorenom turniru u Rapcu ostvario sjajan rezultat od 6 iz 9 uz čak +92 rejting boda.
Uz standardno dobre rezultate koje postiže ove godine u ligaškim natjecanjima igrajući za drugu i treću ekipu ŠK „Petar Sedlar – Pepe”, Marin je, iako uzrastom još kadet, na dvojnu registraciju ustupljen šahovskom klubu „Brda” iz Splita s čijom je juniorskom ekipom nastupao tijekom travnja na ekipnom juniorskom prvenstvu Hrvatske gdje je na prvoj ploči ostvario opet odličan učinak od 4,5 iz 7 i +54 rejting boda.
Iduća stepenica kojoj će težiti je stjecanje titule nacionalnog majstora. Želimo mu puno uspjeha u postizanju tog cilja – kazali su u ŠK „Petar Sedalr – Pepe“.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno