HDZ I PARTNERI 3%VIŠE, SDP I PARTNERI 9% MANJE
Iako smo ušli u treći dan nakon izbora, građani Hrvatske još ne znaju koja će politička opcija činiti većinu u Hrvatskom saboru te tko će sastaviti novu hrvatsku Vladu, no da su o tome trebali odlučivati sami Kaštelani sve bi se znalo još u nedjelju navečer. Kaštelani su većinu svojih glasova dali HDZ-u i njihovim koalicijskim partnerima i to za poneki postotak više nego na izborima prije četiri godine.

Opširnije...

SABOR ZASJEDA U PONEDJELJAK
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je u srijedu navečer mandat za sastavljanje Vlade Tihomiru Oreškoviću, kojeg su predložili Domoljubna koalicija i Most, a za ponedjeljak, 28. prosinca sazvala je konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora.

Opširnije...

 

Nakon nedjeljnih izbora i dobrih rezultata koje je Domoljubna koalicija ostvarila u Kaštelima, HDZ Kaštela uputio je zahvalu svojim sugrađanima, posebno onima koji su još jednom pokazali povjerenje prema najbrojnijoj stranci u ovom gradu.

Opširnije...

MOST NAJVEĆI DOBITNIK IZBORA
Iza Hrvatske je ostala jedna duga izborna noć u kojoj se nije odredio pobjednik ovih parlamentarnih izbora, a isto stanje ostalo je i u prvom dijelu ponedjeljka. Iako još nije poznata politička opcija koja će u Saboru imati većinu, slobodno se može zaključiti da je najveći dobitnik ovih izbora MOST nezavisnoih lista, jer bez postizborne koalicije s njima, ni Domoljubna koalicija, ni koalicija Hrvatska raste neće dobiti mandat za sastavljanje nove hrvatske Vlade.

Opširnije...


MOST - glavna zvijezda izbora bez koje se neće moći sastaviti Vlada. Pozvali ih i Karamarko i Milanović. Više u nastavku...

Opširnije...

MOSTU 18 MANDATA
Prema prvim izlaznim anketama koje je provela agencija Ispos puls, SDP-ova koalicija i HDZ-ova koalicija osvajaju po 56 mandata. Iznenađenjem se smatra MOST koji prema ovim anketama osvaja 18 saborskih mjesta.

Opširnije...

PARLAMENTARNI IZBORI
Dva i po sata prije zatvaranja birališta, do 16.30 sat, u Hrvatskoj je na izbore izašlo 46,57 posto birača, što je za 0,51 posto više nego na parlamentarnim izborima 2011. godine. A u Kaštelima je  danas, do 16.30 sati, prema izvješćima DIP-a glasovalo 43,30 posto Kaštelana.

Opširnije...

IZLAZNOST U HRVATSKOJ NIŽA ZA DVIJE DESETINKE
Do 11.30 sati na birališta diljem Hrvatske izašlo je 21, 55 posto građana s pravom glasa, a nešto veći postotak zabilježen je na biralištima u Kaštelima.

Opširnije...

KAŠTELANI NA 21 BIRALIŠTU
Nakon što se u nekoliko država diljem svijeta jučer započelo s glasovanjem za izbore za Hrvatski sabor, jutros su otvorena i birališta diljem Hrvatske, kao i u preostalim konzularnim predstavništvima, gdje se izbori provode danas.

Opširnije...

VIŠE BIRAČKIH MJESTA, PREFERENCIJALNO GLASOVANJE
Pred hrvatskim biračima u nedjelju su 8. parlamentarni izbori, na kojima će birači odlučiti tko će u narednom mandatu biti saborski zastupnici, te koja će politička opcija sastavi novu hrvatsku Vladu.

Opširnije...

PREDSTAVLJANJE KANDIDATA ZA 9. IZBORNU JEDINICU
Četiri dana uoči parlamentarnih izbora Kaštelanima su se predstavili kandidati koalicije Hrvatska raste u 9. izbornoj jedinici, Ivan Klarin, Vedran Kovačić, Renata Sabljar – Dračevac, Marija Alfirev, Ingrid Antičević – Marinović te Sabina Glasovac, koji su ujedno predstavili i dio svog izbornog programa.

Opširnije...

PETRINA U KAŠTELIMA
Članovi Nezavisne liste Josipa Berketa, u srijedu navečer u Marini Kaštela, ugostili su nositelja liste MOST-a nezavisnih lista za 9. izbornu jedinicu, Stipu Petrinu sa suradnicima, te im dali podršku u sudjelovanju na ovim parlamentarnim izborima.

Opširnije...

PREDSJEDNIK HDZ-A U POSJETU KAŠTELIMA
Nakon što je u ponedjeljak navečer Domoljubna koalicija u Kaštel Sućurcu održala svoj predizborni skup, u utorak ujutro Kaštela je posjetio i predsjednik HDZ-a te nositelj liste Domoljubne koalicije za 9. izbornu jedinicu, Tomislav Karamarko, u pratnji suradnika i pojedinih kandidata na predstojećim izborima.

Opširnije...

PREDIZBORNI SKUP
Koalicija Hrvatska raste, održat će u srijedu, 4. studenog, predstavljanje svoje kandidacijske liste za 9. izbornu jedinicu, koja će se pred biračima naći 8. studenog na izborima za zastupnike u Hrvatski Sabor.

Opširnije...

PREDIZBORNE PORUKE S GOVORNICE U SUĆURCU
Hrvatska ne raste, Hrvatska tone... izjava je koju se najčešće moglo čuti na predizbornom skupu Domoljubne koalicije, koji je u ponedjeljak navečer održan u Kaštel Sućurcu, a na kojem su članovima i pristašama u punoj dvorani, govorili kandidati koalicije u 9. i 10. izbornoj jedinici, Ante Sanader, Ivan Šipić, Zlatko Ževrnja i Damir Krstičević, kao i domaćin, gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić.

Opširnije...

KARAMARKO NAJAVIO DRUŽENJE S GRAĐANIMA
Predizborni skup Domoljubne koalicije, odnosno koalicije HDZ-a, HSS-a, HSP-AS, BUZ-a, HSLS-a, Hrasta, HDS-a i ZDS-a,  za 9. izbornu jedinicu, održat će se u ponedjeljak, 2. studenog, u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, s početkom u 19 sati.

Opširnije...

PREDSTAVLJANJE KANDIDATA ŽIVOG ZIDA
Kandidati  Živog zida, koji na ove izbore u 9. izbornoj jedinici izlaze u koaliciji s Akcijom mladih, predstavili su se u četvrtak zainteresiranim Kaštelanima te ih upoznali sa svojim programom, koji planira niz promjena u više segmenata društvenog, političkog i socijalnog života u Hrvatskoj.

Opširnije...

NOVI NAČIN GLASANJA NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA
Bliži se dan održavanja parlamentarnih izbora, nedjelja, 8. studenog, pa je pravo vrijeme da pojasnimo najveću novinu koja do sada nije bila na parlamentarnim izborima, a to je preferencijalno glasanje. Kako biste se bolje mogli snaći u "plahti" od glasačkog listića koja vas očekuje na izbornom mjestu, s puno lista i još vise kandidata odlučili smo vam približiti što vas čeka i što znači preferencijalno glasanje.

Opširnije...

OBJAVLJUJEMO SLUŽBENE LISTE ZA PARLAMENTARNE IZBORE
Kaštelani i ostali birači u 9. izbornoj jedinici na izborima za Hrvatski sabor, 8. studenog, svoj glas će dati jednoj od 13 kandidacijskih lista, a isto tako na odabranoj listi moći će provesti preferencijalno glasovanje, odnosno zaokružiti ime jednog od političara s te liste, kojeg bi bez obzira na kojem mjestu na listi se nalazi, želio vidjeti u saborskim klupama.

Opširnije...

POZIV ZA GRAĐANE
U sklopu svoje predizborne kampanje, u četvrtak 29. listopada, u hotelu Villa Žarko u Kaštel Lukšiću, s početkom u 19 sati,  Živi zid organizira predstavljanje kandidata na svojoj listi za 9. izbornu jedinicu.

Opširnije...