OKONČANI LOKALNI IZBORI
HDZ-ov kandidat Blaženko Boban u narednim danima preuzet će fotelju župana Splitsko-dalmatinske županije od Zlatka Ževrnje, odlučili su tako građani u 55 gradova i općina u županiji, koji su Bobanu dali prednost u odnosu na Mostovog kandidata, Mira Bulja. 

Opširnije...

DRUGI KRUG IZBORA
Od 2,79 milijuna birača, do 16.30 sati na birališta u Hrvatskoj danas je izašlo njih oko 700 tisuća ili  27,45 posto građana s pravom glasa, kako bi u drugom krugu lokalnih izbora izabrali čelnike svojih lokalnih i regionalnih  zajednica

Opširnije...

MANJE LISTIĆA NEGO U PRVOM KRUGU
Jutros u 7 sati otvorena su  4. 473 biračka mjesta u Hrvatskoj na kojima će građani s pravom glasa danas, u drugom krugu lokalnih izbora birati nove gradonačelnike, načelnike općina, župane i njihove zamjenike, gdje to nije završeno u prvom krugu.

Opširnije...

I KAŠTELANI BIRAJU ŽUPANA
Noćas, u 24 sata, započinje izborna šutnja, a građani Hrvatske u nedjelju, 4. lipnja, u drugom krugu lokalnih izbora birat će župane u devet županija, gradonačelnike 54 grada te općinske načelnike u 102 općine.

Opširnije...

SLUŽBENI REZULTATI
Uz svoje predstavnike za gradska i općinska vijeća, građani Hrvatske u prvom krugu lokalnih izbora izabrali su i svoje predstavnike u županijskim skupštinama pa tako i 51 predstavnika u Županijsku skupštinu Splisko – dalmatinske županije.

Opširnije...

Predstavljajući u ponedjeljak u Splitu cestovne i nautičke infrastrukturne projekte, koji će se većinom financirati iz EU fondova, HDZ-ov kandidat za župana Blaženko Boban je rekao da je tunel kroz Kozjak najvažniji županijski projekt zbog kojeg je, dok se ne pokrene spreman i kampirati u Zagrebu.

Opširnije...

KANDIDAT MOSTA ZA ŽUPANA
Kandidat Mosta nezavisnih lista za župana Splitsko-dalmatinske županije Miro Bulj, skupa s kandidatima za zamjenike Ivanom Kovačićem, donedavnim ministrom uprave i Matom Rebićem, donedavnim pomoćnikom ministra zaštite okoliša i energetike i ostalim članovima i simpatizerima Mosta sutra u 9 sati posjetit će Kaštel Novi gdje će se na rivi u parku blizu crkve družiti s građanima. 

Opširnije...

BOBAN ILI BULJ
Iako su već u prvom krugu odlučili o novom gradonačelniku, Kaštelane kao i stanovnike svih gradova i općina Splitsko – dalmatinske županije, za 13 dana očekuje ponovno izlazak na birališta, kako bi odlučili tko će biti novi župan, a za tu funkciju u utrku će HDZ-ov kandidat Blaženko Boban i Miro Bulj iz Mosta.

Opširnije...

NETKO VIŠE, NETKO MANJE ZADOVOLJAN
Rezultati koje su kandidati za gradonačelnike i kandidacijske liste postigli na ovim lokalnim izborima u Kaštelima, tek su u pojedinim slučajevima kod  kandidata izazvali nezadovoljstvo, posebno činjenica da se na izbore odazvala tek trećina građana s pravom na glasovanje.

Opširnije...

SVE LISTE U VIJEĆU
Građani Kaštela ove izbore za gradonačelnika i članove Gradskog vijeća okončali su u prvom krugu. Novi gradonačelnik Kaštela je HDZ-ovac Denis Ivanović, a HDZ će u naredne četiri godine imati 13 od 25 vijećnika u Gradskom vijeću.

Opširnije...

UŽIVO IZ KAŠTELA
U naredne četiri godine Kaštelima će i dalje vladati HDZ. Prema prvim neslužbenim rezultatima Denis Ivanović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kaštela osvojio je 55,04 posto glasova birača, te tako osigurao pobjedu već u prvom krugu.
HDZ, kojem je on bio nositelj liste, osvojio je 48,26 posto, odnosno  sigurnih 13 vijećničkih mjesta. 

Opširnije...

BIRAMO NOVU LOKALNU VLAST
U nedjelju, 21. svibnja  na 6618 biračkih mjesta, nešto manje od 3,72 milijuna građana Hrvatske imat će priliku izabrati nove članove lokalnih predstavničkih tijela te nove župane kao i gradonačelnike ili načelnike. Među njima je i više od 34 tisuće građana Kaštela, koji će svoj glas moći dati nekom od kandidata i kandidacijskih lista na 21 biračkom mjestu.

Opširnije...

VESELA MALA FERATA
U petak poslijepodne „Mala ferata“ prošla je duž kaštelanske obale, a osim što je plijenila pažnju znatiželjnika, na posredan način osladila je nepca brojnih Kaštelana.

Opširnije...

PORUKA BIRAČIMA
Dragi Kaštelani, pozivam vas da u nedjelju izađete na izbore i date svoju podršku novoj snazi i još većem napretku našeg grada. Kaštela su krenula naprid i moja misija će biti omogućiti još bolje rezultate i prilike u budućnosti.

Opširnije...

REAKCIJA KAŠTELANSKOG SDP-A NA INTERVJUE U SLOBODNOJ DALMACIJI
Nakon što su u Slobodnoj Dalmaciji ovog petka objavljeni intervjui s kandidatima za gradonačelnike Kaštela, Mostovom i Berketovom kandidatkinjom Milijom Baldić Lukšić i HDZ-ovim kandidatom Denisom Ivanovićem, na adresu Portala stigla je reakcija Gradske organizacije SDP-a Kaštela, koju donosimo u cijelosti.

Opširnije...

PORUKA GLASAČIMA
Poštovane Kaštelanke i Kaštelani, već godinama svjedočimo sustavnom zapostavljanju našega Grada i zanemarivanju interesa njegovih građana od strane onih koji politiku koriste samo za osobni probitak. Stvaranjem ideoloških podjela da bi prikrili dugogodišnju nesposobnost i potpunu nebrigu prema potrebama vlastitih građana, ova vlast pretvorila je Kaštela, umjesto urbanog i turističkog središta ugodnog življenja, u grad komunalne zapuštenosti i urbanističkog nereda koju napušta sve više i više mladih. Naime, teško bi bilo na jednom listu pobrojati sve pogrešne poteze, ali i propuste aktualne HDZ-ove gradske vlasti, no dovoljno je tek napomenuti da vladajuća garnitura nije napravila gotovo ništa na podizanju standarda komunalne opremljenosti Grada, a da ne govorimo o tome da pritom nije iskoristila ni jedne lipe iz dostupnih sredstva europskih fondova, a danas daju ista obećanja koja su davali prije 4 godine.

Opširnije...

INTERVJU: IVAN GOTOVAC, NOSITELJ NEZAVISNE LISTE IVAN GOTOVAC ZA GRADSKO VIJEĆE KAŠTELA
Uoči lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju  donosimo vam razgovor s Ivanom Gotovcem,  nositeljem NL Ivan Gotovac koja se kandidira za Gradsko vijeće Kaštela. Glavni razlog ove političke kandidature je želja za  poboljšanjem kvalitete života u Kaštelima koja je po njegovom i  mišljenju ostalih članova  na vrlo niskoj razini, a sve to zahvaljujući  čelnicima grada koji već dugi niz godina vode po grad i njegove stanovnike vrlo lošu i neadekvatnu politiku.

Opširnije...

RAZGOVOR S DENISOM IVANOVIĆEM
Donosimo intervju HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Kaštela, Denisa Ivanovića, u kojem odgovara na pitanja uoči lokalnih izbora, o svom dosadašnjem radu i budućim ciljevima.

Opširnije...

RED GLAZBE, RED IZBORA
Predizbornim skupom u Kaštel Starom i koncertom Emine Arapović, kandidatkinja za gradonačelnicu Milija Baldić Lukšić te Nezavisna lista nositelja Josipa Berketa, privode kraju ovu predizbornu kampanju te su pozvali Kaštelane da u nedjelju izađu na izbore i odluče prema svojoj savjesti, no izrazili su nadu, kako će upravo njima otići najveći broj glasova Kaštelana.

Opširnije...

MALOM FERATOM DUŽ KAŠTELANSKE RIVE
Ivan Gotovac s članovima svoje liste, u petak će 19. svibnja u poslijepodnevnim satima darivat sve svoje sugrađane. Kroz svih sedam Kaštela proći će vlakić „Mala Ferata“ iz kojeg će se dijeliti jagode. Točnije, Mala Ferata vozit će kroz cijela Kaštela, a najviše kaštelanskom rivom za koju sa ove nezavisne liste kažu da je neiskorišteni biser ovog grada i da to treba promijeniti.

Opširnije...

RECIKLAŽNO DVORIŠTE
Ne znate gdje s otpadom?
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij