hren

Ima li stari kamen, kojim su građene rive i različiti zidovi ili  popločavane štrade, a koji se često uklanja kod radova rekonstrukcije i sanacije pojedinih područja, neku posebnu vrijednost i što se s njim događa nakon što se ukloni, pitanja su koja se ponekad pojavljuju među građanima Kaštela. Jesu li pojedini građani u pravu kada tvrde da je kamen iznimno vrijedan te da često završi u zidovima objekata i dvorišta pojedinaca ili su u krivu, pokušali smo doznati u Gradu Kaštela i Konzervatorskom odjelu u Trogiru.

Opširnije...

Lokalni izbori su "iza kantuna", predizborna kampanja u punom je jeku, pa smo danima već svjedoci polemika, svađa i iznošenja "prljavog rublja" protukandidata diljem Lijepe naše, ne bi li se pridobio još pokoji glas za sebe ili za stranku.

Opširnije...

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ organizira maslinarsku i kulinarsku radionicu za umirovljenike na području Kaštela. Kulinarska radionica  održat će se u četvrtak, 13. svibnja u 10 sati u dvorcu Rušinac u Kaštel Lukšiću, pri čemu će kogo Tomislav Zoko demonstrirati pripremu ribljih hladnih predjela. Sudionici će imati priliku uz profesionalnog kuhara usvojiti znanja za pravilan odabir i kombinaciju namirnica, s naglaskom na jela sa zdravim autohtonim namirnicama Dalmacije.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Kambelovca; Put Rakovića (parni brojevi od broja 24 i neparni brojevi od broja 27) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 12.05.2021. (srijeda) u vremenu od 9 do 15 sati.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 509 obrađenih testova danas je 40 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 17, Hvara 1, Imotskog 1, Kaštela 3, Makarske 1, Omiša 1, Sinja 1, Solina 3, Trilja 1, Trogira 2, Dugopolja 1, Klisa 3, Marine 1, Podstrane 1, Prgometa 1, Prološca 1 i Šestanovca 1 osoba.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 876 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 745. Među njima je 1 928 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 217 pacijenata.

Opširnije...

TIJEKOM RADOVA LIJEČNIČKI TIMOVI ĆE BITI IZMJEŠTENI NA DRUGE LOKACIJE
Ambulanta u Kaštel Gomilici u sklopu koje se nalaze dva tima obiteljske medicine, pedijatrija i stomatologija te ljekarna, prema planu županijskog Doma zdravlja trebala bi se potpuno preurediti još u ovoj godini. Iako su u siječnju bila predviđanja da će u svibnju krenuti s radovima, odnosno da će se prikupiti sva dokumentacija, zbog imovinsko pravnih poslova za početak radova je potrebno još neko vrijeme.

Opširnije...

Jedan od rijetkih živućih boraca NOR-a, 91-godišnji Sućuranin Ilija Sokol, uz brojne nagrade i odlikovanja koje je dobio tijekom svog dosadašnjeg života, od sada je bogatiji i za Orden za jačanje prijateljstva, koji mu je dodijelio parlament Ruske federacije Duma i njihov Komitet veterana.

Opširnije...

Prema pisanju portala Cijenegoriva.hr, od utorka nas čeka poskupljenje. 
Neslužbeno, spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti skuplji za 8 kuna, prosječni spremnik dizela mogao bi poskupjeti 8.5 kuna, prosječni spremnik LPG-a mogao bi poskupiti jednu kunu, stoji u objavi na Facebooku.

Stabilni dani su pri kraju, povremeno će biti obilnije kiše.
Dani su sve dulji, a temperature zraka postupno rastu prema kraju proljeća. Dugo očekivana toplina konačno je stigla u naše područje. Primjerice, jučer su najviše dnevne temperature zraka mjestimice dosezale vrlo toplih 27 stupnjeva. Slično će biti i početkom ovog tjedna, no vrijeme će se već od srijede značajnije promijeniti.

Opširnije...

Od ukupno 357 obrađenih testova danas je 6 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 4 i Kaštela 2 osobe.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježena su 253 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8251. Među njima su 2 033 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 229 pacijenata.

Opširnije...

Prema nacrtu Odluke o upisu u srednje škole početak prijava učenika u elektronički sustav upisa je 24. svibnja 2021., dok će početak prijava srednjoškolskih programa biti 25. lipnja. Prijave programa koji provode prijemne ispite završavaju 28. lipnja, 6. srpnja s lista će se brisati kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete.

Opširnije...

Kaštela su ovaj vikend bila domaćin prvog dječjeg festivala bajki Bajkulina. Na oduševljenje djece i roditelja, mali su kaštelani imali priliku okušati se u raznim vještinama i otići kući veseliji i bogatiji za nova znanja i iskustva.

Opširnije...

Današnji dan, 9. svibnja, u mnogim državama svijeta obilježava se kao Dan pobjede nad fašizmom, a Europljani ga obilježavaju i kao Dan Europe, kada se slavi mir i jedinstvo na Starom kontinentu. Kako bi obilježili pobjedu nad fašizmom, na dan kada je prije 76 godina svijet doživio povijesnu prekretnicu, a ujedno se prisjetili i svih onih koji su omogućili da Hrvatska postane ravnopravni dio Europske unije, članovi Udruge antifašista Kaštela, uoči ovog dana posjetili su spomenike  antifašističkim borcima te hrvatskim braniteljima.

Opširnije...

Prema obavijesti iz Vodovoda i kanalizacije Split, u ponedjeljak 10. Svibnja  od 8 do 15 sati bez opskrbe vodom će biti potrošači na području Kaštel Starog i to ulica Bruna Bušića od broja 17 do broja 51 i na području Kaštel Lukšića ulice  Braide, Jordana Viculina i Kralja Petra Svačića, neparni brojevi 1, 7, 9 i 11 i parni brojevi od 8 do 20.

Opširnije...

PREMINULE SU TRI OSOBE
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 873 obrađenih testova danas je 58 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid  infekciju. I to iz Splita 26, Sinja pet, Kaštela, Solina, Trogira po četiri, Dugopolja tri, Klisa i Omiša po dvije iz Dugog Rata, Imotskog, Baške Vode, Lovreća, Marine, Muća, Runovića  i Tučepa po jedna osoba.

Opširnije...

Prema podacima nacionalnog Stožera u posljednja 24 sata zabilježeno je 665 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9621. Među njima su 2032 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 234 pacijenta. Preminulo je 45 osoba.

Opširnije...

MJERIT ĆE SE KRVI TLAK I ŠEĆER
U sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost koju organizira udruga Mi u srijedu, 12. svibnja u udruzi Sveti Jeronim u Kaštel Gomilici u 10 sati i udruzi umirovljenika Lažani u kaštel Kambelovcu u 11 sati organizira se predavanje o zdravlju koje će održati medicinska sestra. Ujedno će to biti prilika da svim zainteresirani umirovljenici kontroliraju krvni tlak i šećer u krvi.

Opširnije...

Tijekom poslijepodneva u našu redakciju stigle su fotografije i poruka zabrinute čitateljice koja je, kako je kazala,  bila neugodno iznenađena izgledom potoka u parku Vitturi u Kaštel Lukšiću, koji je pun obojane vode. Jarko plava boja vode u potoku, moglo bi se pretpostaviti, rezultat je nečijeg nemara pri čemu se čini šteta okolišu.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij