nada marsic

NADA MARŠIĆ I DALJE NA ČELU TZ
Rok za provedbu natječaja za direktore, u sustavu turističkih zajednica, kraj je lipnja ove godine, a natječaj je do sada, prema informacijama iz Ministarstva turizma, provelo i izabralo nove direktore 50 turističkih zajednica. Među njima je i Turistička zajednica Kaštela, gdje je na mandat od četiri godine izabrana dosadašnja direktorica Nada Maršić.

Opširnije...

nisevic mala

Iznimno lijepe vijesti ovih su dana stigle na adresu kaštelanskog kuhara Antuna Niševića, kojeg građani ovog dijela Dalmacije posebno poznaju kao sudionika brojnih gastro događanja, među njima i onih u Kaštelima, gdje je kuhar Nišević dugogodišnji član stručnog žirija na tradicionalnoj fešti o boba, jedan je od osnivača Kuhara Kaštelanskog zaljeva, a i sudionik je svih gastro manifestacija na kojima se prezentira tradicionalna kuhinja ovog kraja.

Opširnije...

covid laboratorij

Za sve zaposlenike u sustavu zdravstva i u sustavu socijalne skrb u Hrvatskoji, od 25. svibnja prestala je obveza testiranja na virus SARS-CoV-2, stoji to u novoj odluci Ministarstva zdravstva o prestanku važenja Odluke o posebnim sigurnosnim mjerama u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi radi zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa te suzbijanja bolesti COVID-19.

Opširnije...

domofest mala1

Prvi festival domoljubnih pjesama za djecu nazvan Domofest, u petak navečer održan je u dvorani kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, a pobjeda je pripala  sedmašicama Moniki Jukić i Kristini Džaja, koje su stručno Povjerenstvo oduševile izvedbom pjesme  „Zemlja dide mog", skladbu Vinka Barčota i Ive Cetinića, a koju je davnih dana izvela Meri Cetinić.

Opširnije...

korida

Tijekom danas i sutra, a uoči Dana državnosti, u Radošiću će se održati ovogodišnja korida, na koju su dolazak najavili vlasnici bikova iz cijele Hrvatske. Korida će, prema rasporedu započeti u 12 sati.
Organizator Ivan Parčina najavio je kako će posjetitelji imati priliku vidjeti najatraktivnije, najspremnije i najjače bikove u Hrvatskoj.

Opširnije...

sastanak mala

RADNI SASTANAK S DRŽAVNIM TAJNICIMA
Pred Kaštelima je cijeli niz velikih projekata nužnih za funkcioniranje i razvoj grada, naglasio je danas gradonačelnik Kaštela  Denis Ivanović, nakon radnog sastanka sa Šimom Erlićem, državnim tajnikom iz Ministarstva regionalnog razvoja i Tonćem Glavinom državnim tajnikom u Ministarstvu turizma, a tema sastanka bile su mogućnosti financiranja projekata Grada Kaštela, kroz Eu fondove.

Opširnije...

sv juraj orkestar

Pred punim gledalištem koje ih je dočekalo i ispratilo uz ovacije, nastupili su članovi Klape "Sv. Juraj" Hrvatske ratne mornarice i Orkestar Hrvatske ratne mornarice

Opširnije...

mala

Pred nama je produženi vikend te je za očekivati kako će na kaštelanskim prometnicama biti značajno veći broj automobila u prometu. Već neko vrijeme uspostavljen je novi prometni režim na pojedinim cestama u Sućurcu i Gomilici i to onim gdje je svakodnevno veliki priliv automobila i riječ je o prometnicama koje spajaju kaštelansku cestu s brzom cestom. Dok je jedna cesta zatvorena u drugima se promet odvija uz semafore i to zbog radova koji je izvode na poslovima aglomeracije.

Opširnije...

udvdr dc

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, Koordinacija braniteljskih udruga Kaštela i rukovodstvo CEMEX-a Hrvatska obilježili su 22. godišnjicu osnutka udruge paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomeniku palim suborcima pred Upravnom zgradom u tvornici Sv. Juraj.

Opširnije...

prognoza450

Evo kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana. 
Iako smo još u svibnju, pravo ljeto već je stiglo u Dalmaciju. Tako je jučer Resnik (Kaštel Štafilić) bio najtoplija službena meteo postaja u zemlji s izmjerenom najvišom dnevnom temperaturom zraka od 32 stupnja Celzijusa. Knin, Makarska i Split su mjerili 31°C.

Opširnije...

voda

Ovog petka, 27. svibnja, privremeno će biti prekinuta opskrba vodom iz vodovodne mreže, u vremenu od 9 do 17 sati, u dijelu Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca.

Opširnije...

hrvatska zastava

Pod pokroviteljstvom Grada Kaštela Gradska knjižica Kaštela i osnovna škola Kneza Trpimira, a u povodu Dana hrvatske državnosti, organiziraju prvi kaštelanski festival domoljubnih pjesama Domofest, koji će se održati ovog petka, 27. svibnja, s početkom u 19 sati, u kino sali Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu.

Opširnije...

struja

Zadnji radni dan ovog tjedna, u petak 27. svibnja, u vremenu od 9 do 12 sati, bez struje će biti dio Kaštel Kambelovca i to potrošači u ulicama Cesta Franje Tuđmana neparni brojevi od 447 do 473 te parni brojevi od 450 do 466 i Mali stupi neparni brojevi od 1 do 5 te parni brojevi od 2 do 6.

Opširnije...

mala

SMART CORNER SPLITSKO-DALAMTINSKI
U multimedijalnom prostoru škole Braća Radić u Štafiliću danas je organiziran program predstavljanja „Održive poljoprivrede“ gdje su sudjelovali Ranko Milić iz Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj  CEDRA, Mate Paštar iz Javne ustanove RERA te iz EDIC-a Split Katarina Banić. Predstavljanje o Održivoj poljoprivredi realizirano je u sklopu Smart cornera u Tjednu kreativnih i kulturnih industrija Kreativnog proljeća, a u organizaciji Europe Direct – EDIC Split i klastera Zora.

Opširnije...

mul mala

O problemima dotrajalih i derutnih mulova duž kaštelanske obale pisali smo više puta, a posebno o stanju onih  na području Baletne škole u Kaštel Kambelovcu, upozoravajući na moguće loše scenarije za one koji ga koriste. Zato nije ni iznenađujuće što se dio jednog tamošnjeg mula prije nekoliko dana urušio i to baš u vrijeme kad je kupača na plaži sve više i više.

Opširnije...

british airways

British Airways, član Oneworld alijanse, nedavno je smanjio broj tjednih rotacija prema Zagrebu za srpanj, pravdajući taj potez nižom potražnjom te nedostatkom posada i zrakoplova, no ujedno je povećao broj tjednih letova prema Splitu, počevši već od sljedećeg mjeseca.
British Airways u lipnju će obaviti 45 povratnih letova između dviju londonskih zračnih luka i Zračne luke Split, a pritom će, od 28. svibnja, jedan zrakoplov noćiti subotom na Resniku.

Opširnije...

poljska

Delegacija grada Kaštela na čelu s dogradonačelnicom Jadrankom Matok Bosančić, povodom  25 godina potpisivanja povelje o prijateljstvu, kaštelanska delegacija prošlog je vikenda uzvratnim susretom boravila u Pszczyni te nazočila tradicionalnim danima posvećenim princezi Daisy.

Opširnije...

smartcorner tekst

SMART CORNER SPLITSKO-DALMATINSKI
U prostorima Opatičke kuće u Kaštilcu,  u srijedu se tijekom cijelog prijepodneva održavao ciklus predavanja o transformativnom turizmu i kreiranju doživljaja za koji je bila zadužena, prof. Romana Lekić antropolog u turizmu koja je završila edukaciju za storytelling i upravljanje doživljajem kroz EU projekt Innoguide tourism i trenutno je jedini fakultetski profesor, licencirani stručnjak u Hrvatskoj iz tog područja.

Opširnije...

mastrinka mala

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka danas je organizirala manifestaciju „Jedimo zdravom, jedimo lokalno“ u Kaštilcu u Gomilici u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost. Kuhar Mate Brković za sve prisutne, a posebno za umirovljenike, spremao je bruschette nadjevene s više različitih namirnica, s naglaskom na lokalno i zdravo.

Opširnije...

duhovnost mala

U organizaciji Odbora za sredstava društvenih komunikacija Hrvatske biskupske konferencije, Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatsko društvo katoličkih novinara na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, održana je proslava 56. Svjetskoga dana sredstava društvenih komunikacija, Hrvatsko društvo katoličkih novinara dodijelilo je tradicionalne  nagrade i priznanja, a među njima i portalu „Duhovnost“, kojem je glavni urednik Mario Žuvela.

Opširnije...

Izdvojeno