hren

ODRŽANA IZVANREDNA SKUPŠTINA
Vlasnik kamenoklesarskog obrta u Kaštel Sućurcu te dugogodišnji predsjednik Udruženja obrtnika Kaštela Ivan Gotovac, od petka je novi predsjednik Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije.

Odlučeno je to na izvanrednoj sjednici Skupštine POK-a Split, kojoj je nazočio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, a Ivana Gotovca tom je prigodom predstavio kolega obrtnik i član Skupštine Jozo Cikojević.

- Ivan Gotovac samostalni je obrtnik još od 1988. godine, a nekoliko godina kasnije uključio se u rad Udruženja obrtnika kaštela. Već 2003. godine postao je predsjednik Udruženja i na toj funkciji je do danas. Svih tih godina član je Upravnog odbora Obrtničke komore županije, a u više mandata biran je i za člana Skuptine županijske komore.  Dugogodišnji je član Odbora za sajmove pri POK-u Split, te više mandata član Upravnog odbora te Skupštine Hrvatske obrtničke komore, kao i član ceha građevinara, sekcije kamenara i Odbora za gospodarstvi pri Hrvatskoj obrtničkoj komori.
Kao obrtnik iznimno je uspješan, a radio je na brojnim projektima, između ostalog na projektu Splitska riva, Eko Kaštelanski zaljev, Ekonomski fakultet u Splitu, Čiovski most te na projektima više sakralnih objekata i drugima.
Sudjelovao je na brojnim sajmovima, dobitnik je niza nagrada, poput nagrade Zlatne ruke s poveljom HOK-a, nagrade za životno djelo Obrtnićke komore županije i priznanja Grada Kaštela.
Ivan Gotovac ujedno je i gradski vijećnik u Kaštelima, gdje se bori za prava i interese poduzetnika – kazao je Cikojevićev o Ivanu Gotovcu.

- Promidžba i vidljivost Komore bit će u fokusu mandata mojih zamjenika i mene. Proaktivno ćemo djelovati s ciljem promicanja obrta i obrtništva te nagrađivati, ne samo obrtnike već i one jedinice lokalne samouprave koje pokazuju najviše razumijevanja za poslovni razvoj naših zanimanja. Obrtnici i mali poduzetnici gospodarska su žila kucavica naših lokalnih sredina, a gradovi i njihovi načelnici moraju biti na usluzi svim našim članovima – dio je onoga što je poručio Gotovac u svom prvom govoru na mjestu predsjednika Obrtničke komore županije.

Zbog kandidature na mjesto predsjednika Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, Ivan Gotovac podnio je ostavku na mjesto predsjednika kaštelanskog Udruženja obrtnika. Do izbora, na kojem će biti izabran novi predsjednik, kaštelanske obrtnike vodit će Ivan Grbeša.

 

 

Foto: privatni album


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij