hren

U CENTRU MJESTA
Parkirališna mjesta u centru Kaštel Kambelovca, od sada će se naplaćivati, odlučeno je tako na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća, čime će se broj parkinga s naplatom u Kaštelima popeti na preko 500 mjesta.

Naplata parkinga uvodi se na označenim mjestima u ulicama Tikvarin, dr. Frane Franića biskupa, Ribarski prolaz Brce. Na tom području uvest će se ukupno 57 parkirališnih mjesta s naplatom te dva mjesta rezervirana za invalide.

Cijena parking karte je jednaka kao i na drugim područjima 1A zone, odnosno 4 kune za sat vremena parkiranja. Za tjedan dana parkiranja karta košta 100 kuna. Stanari i djelatnici, koji imaju pravo na povlaštenu pretplatu, istu će za mjesec dana trebati platiti 100 kuna, odnosno na godišnjoj razini 950 kuna. Pravne osobe za mjesec dana parkiranja pretplatnu kartu plaćat će 400 kuna.
Plaćanje pretplate ne znači i rezervirano parking mjesto, a cijena rezerviranog parkirnog mjesta na parkiralištima je 2000 kuna mjesečno i kupuje se u prostorijama organizatora parkiranja, odnosno tvrtki Zeleno i modro, gdje se mogu kupiti i tjedne karte te mjesečna i godišnja pretplata.

U zoni 1A, kojoj pripadaju i nova parking mjesta u Kambelovcu, naplaćivanje parkinga radnim danima i subotom tijekom ljeta vrši se od 7 do 22 sata, a nedjeljom i blagdanom parking se ne naplaćuje.  Cijena dnevne parkirne karte, koja se ujedno najčešće naplati neodgovornim vlasnicima automobila, koji ne plate parking, iznosi 96 kuna.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij