hren

Upravni odjel za zaštitu okoliša, komunalne poslove, infrastrukturu i investicije Splitsko-dalmatinske županije objavio je Javni poziv za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja zaštite prirode ili zaštite okoliša od interesa za Splitsko-dalmatinsku županiju za 2021. godinu, a rok za prijavu na poziv je 11. svibnja ove godine.

Pravo prijave programa i projekata za ostvarivanje financijske potpore iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije imaju udruge čija je djelatnost od općeg, javnog interesa u Republici Hrvatskoj te ukoliko udovoljavaju utvrđenim  kriterijima:

Prijavitelji programa i projekata, između ostalog, moraju ispunjavati uvjete da je udruga upisana u Registar udruga Republike Hrvatske odnosno drugi odgovarajući registar te u Registar neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija, da je Statut udruge usklađen sa odredbama Zakona o udrugama, da vodi transparentno financijsko poslovanje u skladu s propisima o neprofitnom računovodstvu i drugo.

Predviđeno trajanje programa ili projekta je šest mjeseci, a najveći iznos sufinanciranja pojedinog programa ili projekta iz područja zaštite okoliša ili prirode je 10.000 kuna, a najniži 2.000 kuna.

Iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije moguće je sufinancirati najviše do 90 posto  troškova provedbe, a svaki prijavitelj obvezan je u proračunu programa i projekta planirati minimalno 10 posto vlastitih sredstava.

Cijeli Javni poziv možete vidjeti OVDJE (javni poziv)

Potrebne obrasce možete preuzeti:
1. Prijava Obrazac SDZ - A/1 
2. Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja Obrazac SDZ-A/2       
3. Izjava Obrazac  SDZ-A/3 
4. Obrazac za završno financijsko izvješće  Obrazac SDZ A4         
5. Obrazac za završno opisno izvješće Obrazac SDZ A5


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij