hren

Direktor Cemexa Velimir Vilović te gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović danas su u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu potpisali ugovor o međusobnoj suradnji, koji se odnosi na poslovne udjele te upravljanje trgovačkim društvom Reciklator, u čijoj će nadležnosti biti  novo reciklažno dvorište za građevni otpad u sućuračkoj kavi.

Za ovo reciklažno dvorište očekuje skoro dobivanje uporabne dozvole, a prema najavama prvog čovjeka Cemexa, svoja vrata prvim će korisnicima otvoriti u lipnju.

- Potpisivanjem ovog ugovora formaliziramo sve aktivnosti koje smo poduzeli u proteklih godinu dana kako bismo stanovnicima Splitsko-dalmatinske županije omogućili legalan i  prihvatljiv način zbrinjavanja građevnog otpada. Otvaranjem ovog reciklažnog dvorišta rješit ćemo jedan od gorućih problema naše lokalne zajednice, a to je smanjenje broja ilegalnih odlagališta koja su nastala jer nije postojala alternativa – kazao je Velimir Vilović i zahvalio se Gradu Kaštela što su prepoznali priliku i uključili se u zajedničko rješavanje ovog problema na korist svih građana Kaštela i županije.

- Kao što smo i najavljivali, s tvrtkom Cemex ulazimo u partnerski odnos po pitanju reciklažnog dvorišta za građevni otpad. Na prošloj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su potvrdili taj prijedlog i dali suglasnost. U ovom partnerstvu suvlasništvo Grada Kaštela iznosi 25 posto, U cijelu priču ušli smo kako bi mogli kontrolirati stanje te odlaganje i gospodarenje građevnim otpadom na području našeg grada . U svemu ovome Grad ne razmišlja o profitu jer ćemo sredstvima koje uprihodujemo, na određeni način subvencionirati troškove naših građana za odlaganje te vrste otpada – ustvrdio je kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, dodatno objasnivši da će se cijeli postupak tako urediti da Kaštelani imaju nižu cijenu odlaganja građevnog otpada, upravo iz razloga jer se reciklažno dvorište nalazi u Kaštelima.

Podršku u realizaciji cijelog projekta, Cemex i Grad Kaštela dobili su i od Splitsko-dalmatinske županije jer se radi o prvom reciklažnom dvorištu za građevinski otpad na njenom području, a očekuje se i podrška drugih lokalnih zajednica čiji će građani također koristiti usluge reciklažnog dvorišta.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij