hren

U sklopu Water Charity Rotary Regatte prošloga vikenda šest posada sudionika internacionalne regate koja se održala po drugi put, jedrili su kornatskim akvatorijem na ruti s bazom u Marini Kornati u Biogradu na Moru. Riječ je o humanitarnoj akciji, koju su organizirali IFYR Croatia i Rotary klub Kaštela, a sakupljeni iznos bit će darovan štićenicima centra Mir u Rudinama.

Tijekom dva dana, koliko je trajala regata, posade su snage odmjerila u nekoliko natjecateljskih plovova. Ujedno su sudjelovali u aukciji vina, kako bi prikupili sredstva kojima žele pomoći korisnicima centra Mir..

- Regata je prošla jako dobro, bilo je lijepo okupljanje, nije bilo puno brodova jer su neki bili spriječeni doći na naš susret. Manifestacija se provela u skladu da svim zdravstvenim i preventivnim preporukama stožera – kazao je Gordan Borčilo, tajnik Yachting Fellowship i član Rotary kluba Kaštela.

Kako je sudjelovanje na regati bilo limitirano zbog korone, uz domaćine na regati su sudjelovali samo Austrijanci i Nizozemci te se šest ekipa s regatjerima i ženama i muškarcima, natjecalo u plovovima. Prvo mjesto pripalo je posadi broda M&M, koji su jedrili pod zastavom IYFR.

- U dva dana imali smo tri plova, vrijeme je bilo više nego pogodno, oba dana smo bili u Biogradu i jedrili smo po tom akvatoriju – kazao je Borčilo.

Treba napomenuti da rotarijanci svake godine određena sredstva ili potrebnu opremu, kroz humanitarne djelatnosti, doniraju korisnicima ove ustanove za potrebite. Ovakvi plemeniti ciljevi već su tradicija rotarijanskog djelovanja te sastavni dio svih njihovih okupljanja i na višim razinama, a iznad svega je njihov matični  Rotary district Hrvatska 1913.

Prema riječima organizatora, ujedno na ovakav način, unatoč koroni i svim problemima, nastoje svijetu poslati atraktivnu razglednicu, kao jedan lijepi uvod u turističku sezonu, ali i direktan poziv za odmor u našoj zemlji.

 

Foto: RKK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij