hren

KOMPANIJA OD SUTRA NUDI POPUST NA LETOVE U LIPNJU
U povodu tridesete obljetnice prvoga putničkoga leta Croatia Airlinesa u srijedu tijekom popodneva u Zračnoj luci Split organiziran je doček zrakoplova koji je stigao iz Zagreba. Prvi komercijalni let pod oznakama hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika obavljen je 5. svibnja 1991. godine na liniji Zagreb – Split i predstavljao je uspostavu redovitoga zračnog prometa unutar Hrvatske i ostvarenje sna o hrvatskoj zrakoplovnoj kompaniji.

Svi putnici na današnjem poslijepodnevnom letu Croatia Airlinesa OU652 Zagreb – Split nagrađeni su besplatnom povratnom kartom za letove nacionalnog avioprijevoznika u domaćem prometu, po njihovom izboru. Nakon slijetanja zrakoplova Dash 8-Q400 u zračnoj luci održana je i prigodna svečanost na kojoj je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, u ime tvrtke zahvalio svim putnicima na povjerenju u proteklih trideset godina i istaknuo kako će kvaliteta usluge i sigurnost letenja i dalje biti prioriteti u poslovanju kompanije. Na mjestu gdje su prije tri desetljeća doputovali prvi putnici tvrtke, istaknuta je važnost hrvatskoga nacionalnog prijevoznika u prometnom i gospodarskom smislu. 

- Croatia Airlines redovitim domaćim letovima već 30 godina osigurava kontinuiranu prometnu povezanost hrvatskih gradova i regija, a mrežom međunarodnih letova putnicima istodobno pružamo cjelogodišnju povezanost sa svijetom. I u ovim izvanrednim okolnostima tvrtka ni u jednom trenutku nije prekinula letenje, čime je dodatno potvrdila da predstavlja strateški dio hrvatske prometne infrastrukture te da snažno pridonosi kvaliteti hrvatskoga turističkog proizvoda – rekao je Žabo.

Čestitke kompaniji na 30 godina letenja uputio je i Ante Teklić, pomoćnik direktora Zračne luke Split.

- Croatia Airlines je nama najznačajniji avioprijevoznik, upravo zbog cjelogodišnjeg letenja koje je  veoma značajno za Zračnu luku, a i ne samo za nas nego i za Split i Dalmaciju jer nas povezuje sa glavnim gradovima u Europi. Koliko znači nacionalni prijevoz to se pokazalo i u ovo doba korona krize, odnosno totalnog lockdowna – kazao je Teklić napomenuvši da se nada da će jednog dana Croatia Airlines otvoriti bazu u Splitu, kao što je Ryanair u Zagrebu.

U želji da korisnicima usluga još više približi letenje te da s njima zajednički obilježi tridesetu obljetnica prvoga komercijalnoga leta, Croatia Airlines od sutra, 6. do 12. svibnja provodi posebnu akciju u kojoj će putnicima biti ponuđeno 30 posto popusta prigodom kupnje aviokarata za letove u sva domaća i međunarodna odredišta tvrtke. Popust od 30 postomože se ostvariti prigodom kupnje karata na internetskim stranicama, preko mobilne aplikacije i na ostalim prodajnim mjestima tvrtke, a odnosi se na putovanja započeta u lipnju, dok se povratak može realizirati do kraja ove godine.

Croatia Airlines tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke prema europskim metropolama, sukladno čemu bi se putnicima nudila putovanja u 18 europskih i sedam hrvatskih odredišta. Iz Zagreba su planirani redoviti međunarodni letovi u 14 europskih odredišta, Amsterdam, Atenu, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim, Sarajevo, Skoplje i Zürich.

Zračna luka Split tijekom ljetne sezone trebala bi biti povezana s ukupno 12 inozemnih odredišta. Novost su sezonski letovi na liniji Split – Prag, subotom, u razdoblju od kraja lipnja do sredine rujna, a povratne zrakoplovne karte na ovoj liniji već su dostupne po promotivnoj cijeni već od 139 eura.

Osim s Pragom, zrakoplovi Croatia Airlinesa trebali bi povezivati Split i s Bečom, Berlinom, Düsseldorfom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom, Lyonom, Münchenom, Parizom, Rimom i Zürichom. Također, u planu su izravni letovi iz Dubrovnika u Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Rim i Zürich te iz Rijeke u München.

Kako bi osigurala povezanost i snažno podržala turistički proizvod Hrvatske, Croatia Airlines tijekom ljetne sezone na letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj planira ponuditi više od 80 tisuća sjedala mjesečno, a u suradnji s mnogim turoperatorima predviđeno je i više od 200 turističkih čarter, odnosno izvanrednih letova s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij