hren

 

SVAKODNEVNA TUTNJAVA KAMIONA UNATOČ ZABRANI
Građani koji imaju domove uz staru Kaštelansku cestu u istočnom dijelu Kaštel Sućurca, već su se više puta žalili na nepoštivanje zakonskih propisa od strane vozača teških kamiona, koji dijelom te ceste prometuju, unatoč zabrani vidljivoj i na prometnim znakovima.

Iako ti isti kamioni ne bi smjeli prometovati ni dalje na zapad, o tome odavno nitko ne vodi računa pa se na staroj cesti, odnosno Cesti dr. Franje Tuđmana, svakodnevno mogu vidjeti brojni kamioni čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona.

- Apeliram i molim za pomoć u zaustavljanju teških kamiona koji svakodnevno, usprkos zabrani, prolaze ulicom Dr. Franje Tuđmana kroz sami centar Kaštel Sućurca iako postoji moderna zaobilaznica. Znak zabrane se nalazi na križaju za tvornicu cementa Sv. Juraj i on teretni promet usmjerava van centra mjesta, no malo tko se toga pridržava – napisao nam je jedan čitatelj te priložio više fotografija, nastalih u kratkom razdoblju.

Je li znak zabrane prometovanja teških kamiona navedenim dijelom prometnice, stoji samo kao „ukras“ ili nadležni čine nešto po pitanju kažnjavanja neodgovornih osoba, čime bi se smanjilo neodgovorno ponašanje, pitanja su koje smo postavili u Grad Kaštela te u Policijsku upravu Splitsko-dalmatinsku.

- Sukladno čl.154. st.5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, operativne poslove mjerenja, odnosno kontrolu osovinskog opterećenja, ukupne mase i dimenzija vozila u prometu na cestama obavljaju stručno osposobljeni zaposlenici Hrvatskih cesta, policijski službenici, inspektori cestovnog prometa i inspektori cesta, odnosno ovlašteni carinski službenici u okviru obavljanja poslova carinskog nadzora.

Grad Kaštela je u nekoliko navrata slao dopise policiji o ovom i sličnim slučajevima koji se nalaze u okviru njihove nadležnosti – službeni je odgovor koji smo dobili iz Grada.

Iz policije su bili ponešto konkretniji, a nakon našeg upita i poduzeli su određene korake u zaštiti zakonitosti prometnih propisa.

- U odnosu na vaš upit obavještavamo  vas kako smo obzirom na navode iz upita, tijekom protekla dva dana proveli nadzor i kontrolu poštivanja prometne signalizacije u ulici Cesta dr. Franje Tuđmana u Kaštel Sućurcu te smo zbog počinjenja prekršaja sankcionirali četiri vozača teretnih vozila.

Sukladno mogućnostima, te brojnosti i intenzitetu ostalih zadaća prometne policije, policijski službenici će i u budućnosti planirati povremeno provođenje nadzora prometa na predmetnoj lokaciji, u cilju sankcioniranja uočenih prekršaja – informirali su nas i obećali daljnja postupanja iz PUSD.

 

 

Foto: čitatelj


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij