hren

ostrog

U srijedu tijekom popodneva u našu redakciju je stigla informacija da je ravnateljica OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću na samom početku nove školske godine, Školskom odboru uputila neopozivu ostavku. Informaciju nam je potvrdila i sama ravnateljica Silvana Maganjić, koja je kazala, kako je dala ostavku mjesec i pol dana prije isteka mandata te je navela i razloge.

- Ostavku sam dala zbog zdravstvenih razloga, zdravlje mi je poprilično narušeno zbog svih događanja koja su bila u školi. Želim vlastiti mir – kazala je Maganjić u kratkom razgovoru te je navela kako se u školi na sve načine pokušavalo maknuti je s mjesta ravnateljice, misleći pri tom na pojedine članove Školskog odbora.

-  Ja sam 6. rujna uputila neopozivu ostavku, a na Školskom odboru je da to prihvati ili ne, ali kako god oni odlučili ja nemam namjeru biti ravnateljicom niti se prijavljivati na novi natječaj – istaknula je Maganjić kojoj službeno mandat ravnatelja traje do 20. listopada ove godine, no očigledno je da školu neće voditi do kraja mandata. 

Školski odbor se sastaje večeras te će razmotriti neopozivu ostavku ravnateljice, a kako nam je kazala predsjednica Odbora  Deana Vrdoljak Kačanić nakon sastanka će nas obavijestiti o njihovoj odluci. Vrdoljak Kačanić do tada nije željela komentirati trenutnu situaciju, jer kako je kazala prije sastanka Odbora nema što reći, jer ne može zastupati sve članove.

- Tek nakon sastanka Školskog odbora mogu vam dati službenu izjavu – kazala je kratko Vrdoljak Kačunić i napomenula da se silno trudi da sadašnja situacija prođe za djecu i za kolege u školi što bezbolnije.

S obzirom da je Maganjić dala neopozivu ostavku, preostaje nam vidjeti koga će Školski odbor imenovati za v.d. ravnatelja lukšićke škole.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij