hren

teretana mala

Danas je na području plaže Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću održana prezentacija sprava za vježbanje prve teretane na otvorenom u Kaštelima, što je nastavak politike uređenja javnih površina i parkova, koji iz dana u dan postaju mjesta okupljanja svih generacija Kaštelana.

Uz dječje igralište i već ranije postavljenih nekoliko priručnih sprava, na ovoj plaži tvrtka Tauoprema postavila je tri sprave, kako bi se utvrdilo koliki je interes građana Kaštela za vježbanje na otvorenom Ako se pokaže interes građana za vježbanjem na ovim spravama Grad će iste otkupiti te skrbiti o njima, ali i planirati postavljanje sličnih sprava na još nekim lokacijama u gradu.

- Naravno, ako interesa bude, tražit ćemo još atraktivnih lokacija u gradu gdje bi sprave mogli postaviti. Sve u cilju rekreacije i fizičke aktivnosti građana, podizanja kvalitete života, posebno kod mladih i svih onih kojima je vrijeme pandemije donijelo sjedalački način života. Sprave se ovdje nalaze nekoliko dana i za sada interesa ima, čak i više nego smo predvidjeli pa vjerujem da će se tako i nastaviti – kazao je na prezentaciji gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

teretana tekst

- Nekim prirodnim slijedom, prateći svjetske trendove, došli smo na ideju o postavljanju sprava u Kaštelima. Radi se o vanjskoj teretani, koja se razlikuje od street workouta i  fitnessa jer se radi s utezima koje prilagođavate svojim mogućnostima. Ovakve sprave koriste se diljem svijeta, čak posebno u državama s hladnom klimom i dugim zimama pa ne vidimo zašto ih ne bi bilo i ovdje gdje je mogućnost vježbanja na otvorenom daleko veća – kazao je o ideji postavljanja sprava Jakov Vilić iz Tauopreme iz Kaštel Novog.

Kako je naglasio sve sprave su visoko kvalitetne izrade, a izrađuje ih ruska tvrtka u Finskoj. Robusne su i stabilne te su tehnički osigurane od otuđivanja dijelova, a kvalitetom odolijevaju vremenskim i drugim nepogodama.

Ako se ove tri sprave u narednom razdoblju pokažu svrsishodne i postojane, Grad će za njih izdvojiti oko 100 tisuća kuna te će preuzeti obvezu njihovog održavanja.

Foto: I.Topić (PGK)                 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij