ceste

I dok se na području Splita na veliko pripremaju lakši prometni prilazi centru grada i trajektnoj luci, ono što županija i Hrvatske ceste spremaju Kaštelima je ne samo povećan promet, već i presijecanje Kozjaka prometnicama na tri dijela te osjetno povećanje zagađenja.

Naime, nedavno smo iz medija doznali kako je pokrenuta velika akcija koja će urediti kako prilaz, tako i prometnice u gradu Splitu što bi trebalo olakšati prometovanje prema trajektnoj luci.

Od kada su u svibnju Hrvatske ceste pod svoju ingerenciju stavile splitski Zagorski put planira se njegova rekonstrukcija, a uz to planira se izraditi nova projektna rješenja na raskrižju kod Bauhausa, rekonstrukciju raskrižja Zagorskog puta s Putom Mostina, rekonstrukcija raskrižja Put Mostina i Salonitanskih mučenika uključujući i rekonstrukciju Ulice salonitanskih mučenika), a Solinska cesta postat će četverotračna prometnica.

Uz sve to, što smatramo pozitivnim i za sve Kaštelane koji svakodnevno gravitiraju Splitu, planira se deniveliranje solinske Širine, most koji bi povezao Kaštela i Split te tunel kroz Kozjak sa pripadajućim prometnicama.

ceste

Sve nabrojeno pozitivna su rješenja koja će olakšati prometovanje brojnim Kaštelanima i gostima koji iz pravca zapada budu vozili za Split i otoke, međutim, tunel Kozjak ipak je najprjeporniji pogotovo ako se upitamo što taj projekt donosi Kaštelima i Kaštelanima.

– Projekt prometne povezanosti od čvora Vučevica do D8, uključujući i tunel Kozjak, početak je cjelovitog projekta kao još jednog ulaza u Split. Odnosno, prva faza cjelovitog projekta od čvora Vučevica sve do trajektne luke u Splitu, dakle kao buduća poveznica i srednjodalmatinskih otoka s autocestom A1 – kazao je još 2018. godine župan Blaženko Boban.

tunel

Problem prvi – uz nelogičnu lokaciju tunela dodana još jedna cesta

Unatoč brojnim upozorenjima i primjedbama kako stanovnika Kaštela tako i stručnjaka, odabrana je trasa tunela čija južna prometnica presijeca veliki dio kultiviranog kaštelanskog polja. Južni izlaz tunela je u Kaštel Kambelovcu nakon čega trasa ceste ide i ulazi na područje Gomilice da bi nakon toga ponovo išla zapadno te ušla na područje Lukšića, a na kraju se spojila ponovo u Kambelovcu na dionicu ceste D8. Taj dio zamišljenog projekta odnosi se na tzv. „Fazu 1“, a odnedavno je dodana još jedna prometnica koja ulazi u tzv. „Fazu 2“ projekta.  Radi se o novoj prometnici koja bi se na otprilike kilometar od južnog izlaza tunela cestovnim čvorištem odvajala od kambelovskih serpentina te bi dio prometa Kozjakom odvela prema Sućurcu, gdje bi se na magistralnu cestu D8 spajala kod Metroa.

ceste faze

Evo što je prilikom Javnog izlaganja o Studiji utjecaja na okoliš tunela kroz Kozjak kazao Tomislav Tadin, predsjednik HPD Ante Bedalov -  Interesira me na koji ste način zaključili da ova trasa ide u cijelosti preko privatnih parcela, a ne državne zemlje? Koje je tu ekonomsko opravdanje? Uništavate najljepše suhozide i maslinike na Kozjaku. Vidim da ste u ekološku studiju uzeli u obzir šišmiše i vukove, ali spuštate promet kroz veliki dio grada Kaštela. Zašto ta ista trasa nije išla već unakaženim dijelom Kozjaka koji bi bio najkraći put do planiranog mosta? Ne vidimo ni ekonomsko, ni ekološko, ni ikakvo konstruktivno rješenje ove trase. Zašto preko privatne zemlje i zašto duža solucija?' – kazao je Tadin.

Zbog čega se mjerodavni u županiji i Hrvatskim cestama uporno drže ove trase tunela iako bi ona kraća koja bi išla već devastiranim dijelom grada bila bolja?

Problem drugi – ogromno povećanje prometa

Kako je župan najavio radi se o budućoj poveznici srednjodalmatinskih otoka s autocestom A1, međutim pri tom je zaboravio napomenuti da se radi i o poveznici Splita sa autocestom te poveznici velikog dijela Splitsko-dalmatinske županije sa budućim Centrom za gospodarenje otpadom u Lećevici. Svakoj pametnoj osobi, bez obzira na novu prometnicu u tzv. „Fazi 2“ za koju je uopće upitno kada će se i hoće li se u njenu realizaciju krenuti, odmah na um pada ogromno povećanje prometa kroz Kaštela. Ako pri tom dodamo broj turista koji u ljetnim mjesecima dolaze u Split i dalje prema otocima te broj kamiona splitske Čistoće i ostalih komunalnih poduzeća koji će svakodnevno prometovati dionicom prema Lećevici, ne možemo a da se ne upitamo – odgovara li ikome u Kaštelima ovakvo rješenje?

promet

Problem treći – ekologija

Promet je dakako povezan s rastućim promjenama u okolišu. Utjecaj prometa na okoliš je jako negativan te, i laički gledano, predviđeno povećanje prometovanja vozila kroz Kaštela donijeti će rast globalnih emisija ugljika. Nepovoljan utjecaj prometa na okoliš rezultirat će i onečišćenjem tla, vode i zraka, pojavom buke i vibracija te ukupnim negativnim djelovanjem na okoliš. Osim toga, promet uzrokuje vizualnu degradaciju gradskog i prirodnog prostora, zauzima zelene površine i vitalne dijelove prostora.

Jesu li potrebe za bržim i jednostavnijim prometovanjem prioritet nad zdravljem i devastacijom okoliša? Je li izabrana najbolja trasa tunela i njegovih spojnih cesta te može (mora) li se ona izmijeniti na način da zadovolji i zahtjeve Kaštelana?
Zar ne bi gospodarska zona Vučevica i Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici bili bolje povezani drugom, kraćom i primjerenijom trasom tunela i spojnih cesta koje ne bi toliko ugrožavale kako stanovništvo tako i krajobraz te ekologiju Kaštela?
Posljedice nebrige za okoliš u Kaštelima nastale priobalnom industrijalizacijom nakon drugog svjetskog rata još uvijek osjećamo, Trebaju li nam nove?

Pitanja su to koja postavljamo svim mjerodavnim u odlučivanju, ali i vama poštovani čitatelji jer dokle se god ne otkopa prva lopata, postoji nada da će razum ipak pobijediti.

A da bi lopate i bageri mogli uskoro i krenuti u pogon govori nam i činjenica da je prije nekoliko dana objavljen natječaj za obavljanje nadzora nad izvođenjem radova izgradnje spojne ceste čvor Vučevica na A1, dionica čvor Vučevica – tunel Kozjak, poddionica čvor Vučevica – sjeverni portal tunela Kozjak.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada