mala

Zbog olujne bure s povremenim orkanskim udarima, koja od jučer puše diljem Jadrana pa tako i na dalmatinskom području, iz sata u sat bilježe se štete, a u cijeloj situaciji nisu ostala pošteđena ni Kaštela, gdje su, prema dosadašnjem stanju, najviše stradala stabla i drugo zelenilo na javnim površinama te brojna prometna signalizacija i reklamne table.

Pune ruke posla već su sinoć bile ophodarima komunalne tvrtke Zeleno i modro i djelatnicima Vlastitog komunalnog pogona, kao i vatrogascima, koji su s uklanjanjem uništenog s javnih površina i prometnica nastavili i jutros.

A na popisu područja s porušenim i uništenim stablima i zelenilom, na kojima tijekom prijepodneva djelatnici Vlastitog pogona saniraju stanje našli su se parkovi i druge zelene površine u svim kaštelanskim mjestima, poput Dudanovog parka i Baletne škole u Kambelovcu, Novog parka, Parka Vitturi, dvorišta dvorca Rušinac, plaže Šoulavy u Lukšiću, stabala tamarisa uz donjokaštelansku obalu, parka i zelene površine u gomiličkom Naselju, a posebno je rukave trebalo zasukati u Sućurcu gdje je na rivi iz korijena iščupano veliko stablo pri čemu su uništeni obližnji ormarići telefonske i elektro infrastrukture, kao i sloj asfalta. Veliko stablo bura je srušila i u samom centru Sućurca pri čemu je oštećeno i parkirano vozilo pa su na teren izašli i policijski službenici.

Ophodarska služba Zeleno i modro sinoć je već započela s uklanjanjem predmeta s prometnica pa tako i kontejnera za odjeću u Kambelovcu, nekoliko reklama i njihovih dijelova diljem Kaštela, a zabilježili su i štetu na semaforima na Gospici u Sućurcu i kraj Polinovca u Novom te na brojnim prometnim znakovima poput onih na pružnom prijelazu u Sućurcu, na cesti u Rudinama...

Šteta se danas bilježi i na brojnim okućnicama, dvorištima, vrtovima, a javnim službama i građanima zasigurno će trebati više vremena da ista bude sanirana.

Foto: VKP, ZIM


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada