hren

HRVATSKA komora medicinskih sestara krajnje neprihvatljivom smatra namjeru smanjenja upisnih kvota za školovanje medicinskih sestara i tehničara koja proizlazi iz Odluke o upisima učenika u srednje škole u školskoj godini 2021./2022. koju je pripremilo i u javno savjetovanje pustilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, navodi se u današnjem priopćenju.

Opširnije...

Naime, simulacije su organizirane po uzoru na slične u Barceloni i Liverpoolu.
U četvrtak će u Zagrebu u zagrebačkom poslovnom neboderu u Strojarskoj 20 biti održano prvo probno masovno okupljanje na kojem će 70 ljudi simulirati poslovni domjenak.

Opširnije...

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine pozvalo zainteresirane na žurnu predaju dokumentacije.
Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) je u petak, sukladno najavama, objavila oglas o prestanku subvencioniranja stambenih kredita, po kojem će se zahtjevi za subvencije u ovom krugu zaprimati do 14. svibnja do 16 sati, a resorno ministarstvo je pozvalo sve zainteresirane da požure s predajom dokumentacije. 

Opširnije...

Nakon višegodišnjeg uzlaznog trenda razvoja nautičkog turizma,  pandemija Covida-19 dobrano je uzdrmala ovaj turistički  sektor i drastično promijenila “pravila igre“, pa vlasnici i menadžeri charter agencija sa zebnjom gledaju u predstojeće mjesece i nastoje procijeniti kakva ih nautička sezona čeka i kako se za nju pripremiti, piše Slobodna Dalmacija.

Opširnije...

Seksualno uznemiravanje na poslu su doživjele tri četvrtine žena, uglavnom od svojih nadređenih, a najčešći oblici u čak 90 posto slučajeva su neželjene seksualne primjedbe te sugestivni i uvredljivi komentari i šale.

Opširnije...

Krajem travnja u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) registrirane su bile 148.744 nezaposlene osobe, što je na mjesečnoj razini pad za 4,4 posto, a po prvi put u nešto više od godinu dana nezaposlenost je pala i na godišnjoj razini, i to za 6,6 posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podatci HZZ-a.

Opširnije...

U kući Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, vođa zloglasnog klana, pronađen je stroj za mljevenje mesa u kojem su otkriveni DNK uzorci njihovih žrtava.
Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin objavio je da su vještačenja potvrdila kako je u stroju za mljevenje mesa, pronađenom u kući klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek pronađeno više DNK uzoraka različitih žrtava.

Opširnije...

Prema uputi Ministarstva turizma i sporta Turistička zajednica grada Splita poziva sve privatne iznajmljivače s područja Splita da se prijave za cijepljenje. Spomenuto prioritetno cijepljenje dobrovoljno je i odnosi se samo na privatne iznajmljivače, osobe na koje glasi Rješenje o odobrenju pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu.

Opširnije...

Hrvatska ulazi u epidemijsku sigurnosnu zonu i na putu je u normalnost, tvrdi poduzetnik Nenad Bakić, a znanstvenik Gordan Lauc poručuje da više ne vidi razlog zašto bi se novi koronavirus više tretirao drugačije od svih drugih potencijalno opasnih virusa ili bolesti.

Opširnije...

Projekt Zaželi promjenu!, sufinanciran Europskim socijalni fondom u  iznosu od 4.125.97380 kn, nakon 30 mjeseci provedbe došao je svome kraju. Kroz provedbu projektnih aktivnost Poziva „Zaželi-program zapošljavanja žena-faza I“, zaposleno je 29 teže zapošljivih žena, koje su pružile uslugu Pomoći u kući za 147 nemoćnih/starijih korisnika na području grada Trogira, Segeta, Marine te Okruga. Nositelj projekta Udruga tjelesnih invalida TOMS, sa svojim projektnim partnerima Gradom Trogirom te Općinom Marina, uspješno je aplicirala na novi Poziv „Zaželi-program zapošljavanje žena-faza II“ koji će omogućiti nastavak usluge u lokalnoj zajednici.

Opširnije...

Danas je u Trogiru, kod Mosta hrvatskih branitelja, svečano obilježen početak radova na trećoj ugovornoj fazi projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir“, koja se odnosi na izgradnju sekundarne kanalizacijske i vodovodne mreže na području grada Trogira, Općine Okrug i manjeg dijela Općine Seget i Grada Kaštela (A2).

Opširnije...

Rezultate novog CRO Demoskopa donosi Damira Gregoret.
Kako je sve što se događalo u travnju utjecalo na rejting stranaka i političara? RTL ekskluzivno donosi novi CRO Demoskop.

Opširnije...

Angela Merkel najavila je kako će izvan Njemačke moći putovati i oni koji nisu još cijepljeni. Na taj način, svi će moći otići na godišnje odmore u europske zemlje.

Opširnije...

Novine Corriere della Sera pišu o “pobuni u Italiji”.
Talijanska vinska industrija oštro se protivi planovima Europske unije o mogućem razrjeđivanju vina vodom da bi se u njemu smanjio udio alkohola.

Opširnije...

Svi se angažiraju oko toga da se cijepi što više ljudi.
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak kazao je da cijepljenje u Hrvatskoj dobro napreduje, te da se, ako budu dovoljno cijepljenja, razmišlja o organiziranju velikih i masovnih događaja na koji mogu doći osobe koje su cijepljene ili koje su testirane, piše N1.

Opširnije...

U Hrvatskoj se dogodio novi potres.
Na području Banije tlo je zatresao potres jačine 2,4 s epicentrom 19 kilometara zapadno od Siska, javio je EMSC.

Opširnije...

ŠPANJOLSKA je ukinula izvanredno stanje u zemlji koje je zbog pandemije koronavirusa bilo na snazi tijekom posljednjih šest mjeseci, čime više nema policijskog sata.
Od sada će isključivo svaka od 17 autonomnih pokrajina odlučivati o ograničenju kretanja stanovnika ali više neće imati zakonski "kišobran" koji im je bez sudske odluke omogućavao ograničenje fundamentalnih prava građana, poput slobodnog boravka na ulici.

Opširnije...

Dan Europe obilježava se širom Europske unije 9. svibnja. U Strasbourgu se održava Konferencija o budućnosti Europe. Također, u Moskvi se održava vojna parada kojom se obilježava Dan pobjede nad nacizmom. 

Opširnije...

Na području Splita 4. svibnja nestali su 15-godišnji David Čvrljak i tri godine stariji Danijel Pavlović.

Opširnije...

Brnjac je kazala kako vjeruje da smo ispunili sve preduvjete kako bi turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu za odmor.
Turistička sezona mogla bi biti bolja od lanjske, kazala je u razgovoru za subotnji Večernji list ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij