hren

Američki državni tajnik Antony Blinken pozvao je u ponedjeljak Hrvatsku da se pridruži Programu izuzeća od viza, što je važan korak prema ukidanju viza za hrvatske državljane pri ulasku u Sjedinjene Države.

Opširnije...

 

Oko 28 posto Europljana ne može si priuštiti tjedan dana odmora izvan mjesta svog prebivališta, a taj se broj penje na čak 60 posto u skupini radnika ispod praga siromaštva u kojoj Hrvatska zauzima visoko treće mjesto iza Grčke i Rumunjske, pokazuje istraživanje objavljeno u ponedjeljak.

Opširnije...

Prepoznajete li osobu s fotografija molimo da o tome obavijestite najbližu policijsku postaju ili putem besplatnog telefona 192.

Opširnije...

Zbog masovnog povlačenja hrane iz hrvatskih trgovina predsjednica potrošačke udruge iz Karlovca inicirala je hitan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede.

Opširnije...

U odnosu na srpanj 2020. godine promet vozila je u srpnju ove godine veći za 35 posto, a naplaćena cestarina za 37 posto, navode iz HAC-a.
Tijekom proteklog vikenda na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježen je promet 926 tisuća vozila i naplaćena cestarina od 52,9 milijuna kuna, što su porasti za više od 30 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i blagi porasti u odnosu na rekordnu 2019., priopćili su u ponedjeljak iz HAC-a.

Opširnije...

 

Danas u Hrvatskoj i drugima članicama Europske unije počinje izdavanje nove, 2. generacije elektroničkih osobnih iskaznica. Nove osobne iskaznice predstavio je u ponedjeljak ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Opširnije...

U SRIJEDU je spojen Pelješki most. Kada za nešto manje od godinu dana budu završene pristupne ceste i most bude otvoren za promet, hrvatski će jug biti napokon teritorijalno povezan s ostatkom zemlje.

Opširnije...

 

Velika je vjerojatnost da s vremenom slabi zaštita osigurana cjepivom protiv zaraze, pa i od potencijalno teških oblika oboljenja od covida-19, te će kampanje cijepljenja potrajati idućih godina, rekli su znanstvenici iz savjetodavne skupine britanske vlade.

Opširnije...

Od 139.009 poduzetnika u 2020. godini, njih 28.615 ili skoro svaki peti poslovao je u djelatnosti trgovine, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina).

Opširnije...

Pfizer i Moderna podigli su cijenu cjepiva protiv koronavirusa, doznaje Financial Times. Iz obje kompanije zasad nisu bili spremni za komentar.
Farmaceutske tvrtke Pfizer i Moderna povećale su cijene svojih cjepiva protiv COVIDA-19 u najnovijim ugovorima o opskrbi zemalja članica Europske unije, objavio je u nedjelju Financial Times.

Opširnije...

Olujno nevrijeme prijepodne je pogodilo Sisačko-moslavačku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju. Prouzročilo je materijalnu štetu na objektima, rušilo stabla te izazvalo teškoće u prometu i opskrbi strujom, potvrdili su za portal HRT-a iz županijskih centara 112. 

Opširnije...

Istarska policija privela je njemački par pod sumnjom da je na parkiralištu u Poreču ostavio dvoje djece i psa u zaključanom automobilu dok su oni bili u kupnji u trgovačkom centru.

Opširnije...

 

U HRVATSKOJ je u srpnju 2021. godine ostvareno 3.7 milijuna dolazaka i 25 milijuna noćenja, odnosno 47 posto više dolazaka i 33 posto više noćenja nego u istom razdoblju protekle godine. Pri tome su strani turisti ostvarili 21.6 milijuna noćenja, dok su domaći turisti ostvarili 3.3 milijuna noćenja.

Opširnije...

Agencija navodi da je sve više zemalja odlučilo ulazak u restorane ili neka druga frekventna javna mjesta uvjetovati potvrdom o cijepljenju ili negativnim testom.
Ponovni rast zaraza covidom-19 zbog visoko zarazne varijante delta, ali i pad interesa za cijepljenje nagnali su vlade nekih zemalja da imunizaciju proglase obveznom za zdravstvene radnike i druge izloženije skupine, piše Reuters u četvrtak.

Opširnije...

Hrvatski sabor na sjednici održanoj 15. srpnja većinom je glasova donio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju, a izmjene stupaju na snagu 1. kolovoza.

Opširnije...

Preduvjet da Pelješkim mostom prođu prva vozila jest izgradnja pristupnih cesta, koje su sastavni dio više od četiri milijarde kuna vrijednog projekta povezivanja južne Dalmacije s ostatkom Hrvatske

Opširnije...

Bez posla su u Hrvatskoj u lipnju prema Eurostatovim podacima bile 132 tisuće građana, za deset tisuća manje nego u svibnju. U odnosu na prošlogodišnji lipanj njihov je broj manji za 23 tisuće.

Opširnije...

NAKON što je Dukat objavio da povlači dva jogurta, zbog pesticida je s tržišta povučen i niz sladoleda. Ministarstvo poljoprivrede jučer je izvijestilo potrošače o opozivu četiri vrste sladoleda.

Opširnije...

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora pa iz Hrvatskog auto-kluba vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske.

Opširnije...

Prosječne plaće kao na zapadu postoje i u Hrvatskoj. Važno je odmah naglasiti da je riječ o iznimkama, ali prema dostupnim podacima zaposlenici u deset tvrtki u Hrvatskoj imaju prosječne neto plaće iznad 4000 eura.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij