hren

U organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i ove godine se po 26. put odvija Edukativna muzejska akcija pod nazivom Iz/Van/Red/No! koja traje od 30. travnja do 30. lipnja 2021. godine. U akciji sudjeluje 65 muzejskih i srodnih ustanova iz 38 hrvatskih gradova i naselja, među kojima je i Muzej grada Kaštela koji je pripremio novi projekt pod nazivom „Kambelovska ljubavna priča - Mihovil Cambi i njegova Karmela“.

Priča je smještena u današnji Kaštel Kambelovac, gdje su živjeli hrabri i odvažni mladić Mihovil i djevojka Karmela, u vrijeme izgradnje utvrda - kaštela i tadašnjih burnih povijesnih događaja. Unatoč svim nevoljama, ostaju vjerni svojoj ljubavi. Ova priča je putovanje u prošlost na kojem možemo bolje upoznati povijest kaštelanskog kraja.

Ako trenutno ne možemo u Muzej i knjižnicu oni mogu doći vama u školu ili kući. Pitate se kako? Ove neprilike stvaraju i izvanredne prilike kao što je ova. Pročitaj, poslušaj, zamisli pa nacrtaj ili naslikaj dio priče kako je ti vidiš i osvoji nagrade: jedan od 20 muzejskih kompleta ili glavnu nagradu - mobitel.

Više o propozicijama natječaja pogledajte na stranici Muzeja grada Kaštela i Gradske knjižnice Kaštela.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij