hren

sportska skola mala

Općepoznato je da su djeca koja sudjeluju  u sportu zdravija, postižu bolji uspjeh u školi, imaju bolje razvijene socijalne vještine i više su timski orijentirana, a bavljenje sportom utječe na rast i razvoj. Za djecu koja se žele uključiti u edukativni sportski program, bez obzira radi li se o talentiranoj ili netalentiranoj djeci, u Kaštel Lukšiću djeluje razvojno- edukativna sportska škola 'Talent', namijenjena djeci u dobi od 3 do 12 godina.

Specifičan razvojno, edukativni, sportski program u ovoj školi  osmislili su temeljem spoznaje o sve većim potrebama organiziranog bavljenja sportom djece od najmlađe dobi. Kao odgovor na sve više prisutni problem smanjene fizičke aktivnosti kod djece koja direktno utječe na zdrav motorički, fizički, psihološki i socijalni razvoj od najranije dobi te ovisnosti o modernom načinu života, tehnici i tehnologiji koju djeca od rane dobi koriste, Udruga je odlučila posvetiti pažnju zdravlju najmlađih.

Treninzi su osmišljeni na način da se s djecom kroz igru i zabavu provode vježbe bazičnih sportova u svrhu njihovog zdravog neurološko-fizičkog razvoja. Djeca se u školi susreću s brojnim sportovima kao što su gimnastika, atletika, plivanje, borilački sportovi te nogomet, košarka, rukomet, odbojka, aerobik, skijanje i sl.

sportska skola01

Također, jednom godišnje fizioterapeutkinja dolazi pregledati djecu. Prilikom pregleda savjetuje o eventualnim potrebama za korektivnom gimnastikom ili specifičnim vježbama za skupine te individualno, kako bi se vježbe uskladile potrebnim korekcijama.

Ujedno, ova sportska škola je najbolji temelj za daljnji sportski razvoj i usavršavanje svakog nadarenog djeteta, a istovremeno zadovoljava potrebe i djece koje nemaju takvu ambiciju i mogućnosti. Ona omogućuje djeci da se od najranijeg djetinjstva uključe u sportske aktivnosti, jer sport je za sve! Nakon završetka programa univerzalne sportske škole, svakom se djetetu, ovisno o njegovim željama i talentu, daje preporuka kojem sportskom klubu tj. sportu bi bilo najbolje da se priključi.

Uz redovito vježbanje, škola ima i edukativno-zabavni karakter te se za djecu organiziraju izleti, radionice i predavanja o važnosti bavljenja sportom, o zdravoj prehrani i sl.

Kreativne radionice za djecu različitih sadržaja organizirati će se u terminima vikendom. Teme će se temeljiti sukladno aktualnom dobu godine- jesenske, Božićne, Uskrsne, proljetne i slično, kojima bi se razvijala kreativnost kod djece različitih uzrasta.

sportska skola02

- Sretni smo što se u naš rad uključila i pedagoginja klasičnog baleta, baletna solistica i učenica poznate prof. Ane Roje, a naš dogovor o suradnji ima za svrhu oživljavanje tradicije klasičnog baleta na području grada Kaštela koji je nekada bio prepoznatljivo središte ove vrste umjetnosti. Budući planovi su provođenje vježbi za trudnice i vježbi roditelja s dojenčadi kao i baby gimnastika, kako bismo ostvarili cilj s kojim smo 2018. pokretali školu, a to je podrška djetetu od začeća do 12. godine života.

Nismo zaboravili ni roditelje, pa nudimo funkcionalne treninge. Za pripadnice ljepšeg spola koje više preferiraju spoj glazbe, plesa i treninga nudimo program za žene, sastavljen od vježbi koje se provode kroz elemente suvremenog plesa i baleta, vježbi snage i istezanja do plesne terapije. Razmišlja se također i o uvođenju programa vježbi za umirovljenike koji bi bili prilagođeni starijoj dobnoj skupini i njihovim potrebama – navode u školi, koja se nalazi na adresi Ivana Pavla II 201 u Kaštel Lukšiću.

Svi koji žele upisati svoju djecu ili se sami priključiti funkcionalnim treninzima, to mogu učiniti pozivom na broj mobitela 098 9259813 – Ivan Novak ili 091 3243240 – sportska škola, a istim putem mogu dobiti i sve dodatne informacije.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij