hren

zrakoplov

Svaka od stranica radi tako da će vas nakon klika na željeni let preusmjeriti kod prijevoznika ili posrednika koji prodaje avionsku kartu.

Opširnije...

boranka1

Sađenjem pinjola u Sitnom Donjem završava 29. po redu 'Boranka', najveća volonterske akcija pošumljavanja u Dalmaciji. Nastala je kao odgovor na požar koji je prije četiri godine poharao istok Splita. 

Opširnije...

instagram3

Na ovakvu odluku utjecala je i pandemija jer su korisnici, s radom od kuće, Instagramu sve više pristupali i s računala, ne samo s mobilnih uređaja.

Opširnije...

art mala

Drugo izdanje "Art Clash Jam" festivala ulične umjetnosti održat će se na parkiralištu Konzuma na Sirobuji u subotu, 30. listopada, od 10 do 18 sati. Sive zidove parkirališta oslikavat će ukupno 18 dalmatinskih uličnih umjetnika, među kojima će se naći i javnosti dosad poptuno nepoznata imena. 

Opširnije...

boris poljak

Pod mentorstvom nagrađivanog snimatelja i direktora fotografije Borisa Poljaka, Kino klub Split organizira praktičnu radionicu Snimanja i vizualnog pripovijedanja u sklopu edukativnih programa za građane. Radionica će se održati od 30. listopada do 02. studenog u prostorijama Kino kluba, a namijenjena je svima onima koji žele naučiti osnove snimanja i upravljanja kamerom.

Opširnije...

divanka450

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Dragi naši, ovaj vikend nam donosi nešto više događanja nego inače. Kome je do dobre zabave i smijeha, moći će u Trogiru pogledati nastup poznatog Blogera Krule. 

Opširnije...

stvarnost

Krajem listopada počinje zadnji ciklus besplatnih online DIGI radionica na temu proširene stvarnosti. Polaznici radionica imat će priliku naučiti kako izraditi originalnu društvenu igru uz korištenje tehnologije proširene stvarnosti. Tako će na radionicama, koje će se održati u 5 termina, sudionici naučiti osnove tehnologije real time renderinga (unity, unreal) te će izraditi ilustracije za igraće karte kojima će kasnije, koristeći sustav proširene stvarnosti, dodavati multimedijalni sadržaj.

Opširnije...

sol

Gotova jela, hrana iz restorana u tvrtkama, restorani s brzom hranom... kada jedemo vani doista nije jednostavno izbjeći skrivenu sol u namirnicama. Sol je potrebna našem organizmu za normalno funkcioniranje - važna je za funkciju mišića, ali i živaca, no ključ je u odgovarajućoj količini soli jer posljedice prekomjernog unosa soli, odnosno posljedično unosa natrija koji se nalazi u soli, mogu biti kobne.

Opširnije...

vikinzi

Mnogo prije nego što je Kolumbo prešao Atlantik, osam građevina s drvenim okvirima prekrivenih travom stajalo je na uzvisini iznad tresetišta i potoka na sjevernom vrhu kanadskog otoka Newfoundland, što je dokaz da su Vikinzi stigli u Novi svijet prvi.

Opširnije...

potocnjak

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Žarko Potočnjak iznenada je u četvrtak ujutro preminuo u Zagrebu u 76. godini, potvrdili su iz Glumačke družine Histrion.

Opširnije...

rebe

Stručnjaci su objasnili koliko često trebate prati traperice da bi vam potrajale što dulje. Uz to su podijelili još nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u održavanju traperica.

Opširnije...

vlak stanica

Dobitnici karte mogu putovati sami ili u grupi s još četiri prijatelja, a putovanje može trajati do 30 dana. Prijave su jednostavne i otvorene su od 12. do 26. listopada 2021. godine

Opširnije...

glazba mala

Gastronomija i glazba, ruku pod ruku.
I ovaj vikend imate priliku uživati u našim specijalitetima uz glazbu uživo! U petak, 22. listopada, nastupa Nocturno Trio dok u subotu, 23. listopada, nastupa izvrsni Acoustic 19 duo. Nastupi počinju u 19:30 sati.

Opširnije...

facebook

Facebook, koji se suočava sa sve oštrijim kritikama regulatornih tijela i zastupnika zbog svoje poslovne prakse, namjerava se rebrendirati pod novim imenom, prenosi u srijedu Reuters pozivajući se na The Verge.

Opširnije...

hnk split

Festival hrvatske drame - 31. Marulićeve dane - u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u utorak navečer svečano je otvorila  ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

Opširnije...

naomi

Da nam je netko pričao da ćemo živjeti u vrijeme svjetske pandemije, vjerojatno mu ne bismo povjerovali. Situacija koja je zadesila čitav svijet pa tako i Hrvatsku, iznjedrila je brojne probleme, a mnogima je i drastično promijenila svakodnevicu. Gubitak posla, neizvjesnost, strah, pitanja na koja u određenom trenutku ne postoje odgovori, doveli su do toga da sve više ljudi poseže za literaturom koja djeluje smirujuće.

Opširnije...

limunada

Sva ova pića usporavaju metabolizam, a to vam najmanje treba nakon četrdesete.
Da, na ovom popisu se vjerojatno nalazi i neko vama omiljeno piće, ali bolje se odreći njega nego trpjeti negativne posljedice koje ostavlja na organizam.

Opširnije...

saranje

Spirale, okrugli oblici i valovite linije ukazuju na mogućnost da prolazite vlastitu emocionalnu krizu te vam se misli vrte u krug. Simetrični oblici pokazuju ljubav prema redu i sklonost planiranju

Opširnije...

knjiznica dijete

Biti član knjižnice obično je uzbudljivo mnogoj djeci. Gotovo sva učlanjena su barem u svoje školske knjižnice, no stručnjaci preporučuju da do učlanjena dođe i mnogo prije polaska u školu.

Opširnije...

metallica

Novi YouTube video glazbenika Anthonyja Vincenta prikazao je hit Metallice "Master Of Puppets" odsviran u 50 različitih stilova.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij