hren

PASSWORD CHECKUP
Googleova značajka provjere lozinki dolazi i na starije verzije operativnog sustava, a sa sobom donosi i hrpu drugih korisnih novosti.
Google će značajku pregleda lozinki proširiti i na starije uređaje. Smartfoni koji koriste Android 9 ili kasnije dobit će pristup Password checkupu - dijelu menadžera za zaporke koji provjerava svaku vašu lozinku i ocjenjuje njezinu snagu. Alat također upozorava ako je vaša lozinka završila u nečastivim rukama tijekom nekog od brojnih hakerskih napada.

Android će pored olakšanog rada sa lozinkama dobiti i mogućnost planiranog slanja SMS poruka. Značajka dolazi u najnoviju verziju TalkBacka (čitača ekrana za Android), a sa sobom donosi poboljšanu podršku za Google Assistant.

Planirano slanje poruka radi upravo kako ste i zamislili: nakon što nadogradite Google Messages, dugim pritiskom na tipku za slanje dobit ćete izbornik u kojem možete birati vrijeme slanja. Google ovo zamišlja kao praktični alat za slanje poruke prijateljima i članovima obitelji koji žive u drugim vremenskim zonama. Značajka dolazi na uređaje koji koriste sustave od Androida 7 nadalje.

Veća i bitnija nadogradnja dolazi u Googleov čitač teksta TalkBack koji slijepima i osobama slabog vida olakšava rad na smartfonu. U najnovijoj nadogradnji Google dodaje neke od najtraženijih značajki uključujući 'intuitivnije gestikulacije, sveobuhvatniji izbornik, novi izbornik za kontrolu čitanja i još mnogo toga drugog'.

Za kraj, tu je i poboljšani Assistant koji donosi nove kartice koje iskaču dok razgovarate sa digitalnim asistentom i dok je vaš smartfon zaključan. Cilj je, prenosi Verge, olakšati korištenje Assistanta pri stvarima poput postavljanja alarma, slanja tekstova ili sviranja pjesme čak i ako uređaj nije u ruci.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij